پیشزمینه و هدف: تومورهای اولیه قلبی، تومورهای نادری هستند و میزان شیوع آن در مطالعات اتوپسی حدود 017/0 تا 19/0 درصد میباشد. تشخیص و درمان بهموقع تومورهای اولیه قلبی اهمیت ویژهای در کاهش مرگومیر و عوارض آنها دارد. در این مطالعه تجربه بالینی 5 ساله ما در اعمال جراحی تومورهای داخل قلبی بررسی میشود.
مواد و روش کار: در این مطالعه، بهصورت گذشتهنگر تعداد 3245 بیماری که مابین دیماه سال 1388 تا آذرماه 1393 تحت اعمال جراحی قلب قرار گرفته بودند بررسیشده و اطلاعات حاصل از 13 بیمار که به علت تومور قلبی جراحی قلب باز شده بودند جمعآوریشده و تحت آنالیز قرار گرفت. در تمام بیماران جراحی از طریق برش استرنوتومی میانی و پمپ قلبی-ریوی انجام شده بود.
یافتهها: شیوع اعمال جراحی قلبی به علت تومورهای اولیه قلبی حدود 4/0 درصد از کل جراحیهای قلبی بود. از 13 بیمار جراحیشده، 6 مورد(2/46 درصد)زن و 7 مورد (8/53 درصد)مرد بودند. متوسط سن بیماران 2/16 ±1/55 سال (15 تا 82 ساله)بود. علائم بالینی تیپیک شامل حوادث آمبولیک مغزی (8/30 درصد) و علائم نارسایی قلبی (2/46 درصد) بود. در 3 بیمار(23 درصد)تشخیص تومورها بهصورت یافته اتفاقی بود. میکسوم شایعترین تشخیص بوده (6/84 درصد) و بهطور تیپیک دهلیز چپ را درگیر کرده بود(8/81 درصد). تومور بدخیم در یک مورد (7/7 درصد) دیده شد. میانگین اندازه تومور در بزرگترین قطر خود 2/5 سانتیمتر بود.3 بیمار (23 درصد)تحت عمل جراحی دیگر همزمان با رزکسیون تومور قرار گرفته بودند. میکسوم نوع پاپیلری در 5/54 درصد ( 6 مورد از کل 11 مورد میکسوم) گزارششده و بهطور قابلتوجهی با حوادث آمبولیک مغزی قبل از عمل در ارتباط بود. موردی از مرگومیر بیمارستانی در دوره بعد از عمل وجود نداشت. مدتزمان پیگیری بعد از عمل بیماران حدود 6 تا 44 ماه(میانگین 23 ماه)بود. فقط یک بیمار با سابقه جراحی به علت تومور بدخیم قلبی حدود 2 سال بعد از عمل فوت کرده بود. در هیچکدام از موارد میکسوم عود وجود نداشته و در آخرین ویزیت این بیماران، تمام موارد ازنظر عملکردی در کلاس 1 و 2 بودند.
بحث و نتیجهگیری: در بیماران با تومورهای قلبی خوشخیم، رزکسیون جراحی نتایج عالی به دنبال داشته و جراحی برای میکسوم قلبی موربیدیتی و مورتالیتی طولانیمدت اندکی دارد. تومورهای بدخیم بهعنوان چالشی مطرح هستند که علیرغم کنترل موضعی خوب تومور بیمار، بقای بیماران به علت عود موضعی و بیماری متاستاتیک محدود میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |