دوره 23، شماره 6 - ( دوماهنامه بهمن-اسفند 1391 )                   جلد 23 شماره 6 صفحات 691-685 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، mh_m_haghighi@yahoo.com
چکیده:   (9860 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: رشد و تحول در طی سال‌های اولیه زندگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و بهداشت روانی فرد را در طول زندگی تحت تأثیر قرار می‌دهد. برخی از کودکان دارای مشکلاتی در تحول هیجانی - رفتاری می‌باشند که بازشناسی این مشکلات و مداخله به موقع می‌تواند اثرات مثبت و مفیدی داشته و از بروز اختلالات جدی پیشگیری کند.

این مطالعه با هدف بررسی مشکلات تحول هیجانی - اجتماعی کودکان خردسال شهر تهران انجام شده است.

مواد و روش: برای انجام این مطالعه توصیفی در ابتدا 238 کودک 6-1 ساله از شش مهد کودک مناطق مختلف شهر تهران به طور تصادفی انتخاب شد، سپس وضعیت تحول مهارت‌های هیجانی – اجتماعی این کودکان از طریق مشاهده آن‌ها و مصاحبه با مادران و مربیان در جدول تحول مهارت‌های هیجانی – اجتماعی مشخص شد. برای تجزیه و تحلیل یافته‌ها از روش‌های آمار توصیفی استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که تعداد قابل ملاحظه‌ای از کودکان 2-1 ساله این مطالعه به طور برجسته‌ای در تحول مهارت‌های هیجانی – اجتماعی مشکل داشتند و مهارت‌های شناخت توانایی‌های خود، توانایی تحمل ناکامی و تشخیص تفاوت بین خود و دیگران در کودکان سنین بالاتر ضعیف بود.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه می‌توان گفت تحول مهارت‌های هیجانی – اجتماعی کودکان 2-1 ساله و جنبه‌های خاصی از این مهارت‌ها در سنین بالاتر کمتر مورد توجه واقع شده است. به نظر می‌رسد عوامل فرهنگی – اجتماعی – آموزشی نقش مهمی در این زمینه داشته باشد.

متن کامل [PDF 130 kb]   (4408 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.