دوره 28، شماره 11 - ( ماهنامه بهمن 1396 )                   جلد 28 شماره 11 صفحات 749-741 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

alizade M, baoush N, akochakian M, shirzad E. THE EFFECT OF A PERIOD OF CENTRAL STABILITY EXERCISES ON MUSCLE FUNCTION AND BALANCE OF WOMEN WITH TRANSVERSE MYELITIS. Studies in Medical Sciences 2018; 28 (11) :741-749
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4268-fa.html
علیزاده محمدحسین، بااوش نرگس، آکوچکیان مهدیه، شیرزاد الهام. بررسی تاثیر یک دوره تمرینات ثبات مرکزی بر عملکرد عضلانی و تعادل زنان مبتلا به میلیت عرضی: مطالعه نیمه تجربی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1396; 28 (11) :741-749

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4268-fa.html


دانشگاه تهران ، narges_baoush@yahoo.com
چکیده:   (5032 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: میلیت عرضی یک سندرم بالینی شایع در بین کودکان و بزرگ‌سالان است که به علت التهاب طناب نخاعی ایجاد می‌شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر یک دوره تمرینات ثبات مرکزی بر عملکرد عضلانی و تعادل زنان مبتلا به میلیت عرضی می‌باشد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه نیمه تجربی، 25 نفر از زنان مبتلا به میلیت عرضی در دو گروه تجربی (13=n) و کنترل (12=n) قرار گرفتند. قبل و بعد از اجرای پروتکل، تمرینی جهت ارزیابی عملکرد عضلانی (قدرت و استقامت عضلانی) و تعادل به ترتیب از آزمون پرس سینه، آزمون استقامت دو دقیقه راه رفتن و مقیاس برگ اجرا شد. سپس گروه تجربی، تمرینات ثبات مرکزی را به مدت شش هفته انجام دادند. به‌منظور تجزیه تحلیل داده­ها، از آزمون t زوجی جهت بررسی تفاوت درون­گروهی و همچنین از آزمون تی مستقل جهت بررسی میزان تغییرات تفاوت­های بین گروهی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از تجزیه‌و‌تحلیل داده‌های مربوط به 25 نفر تحت بررسی، حاکی از وجود تفاوت معنی‌دار آماری پیش از آزمون و پس از آزمون در میزان تغییرات میانگین درون­گروهی عملکرد عضلانی (قدرت و استقامت عضلانی) و تعادل در گروه تجربی و عدم وجود این تفاوت معنی‌دار در گروه کنترل بود (05/0P≤). یافته‌ها همچنین تفاوت معنی­داری بین میزان تغییرات عملکرد عضلانی (قدرت و استقامت عضلانی) و تعادل بین گروه کنترل و تجربی را نشان دادند (05/0P≤). در کل نتایج تجزیه تحلیل آماری نشان داد که تمرینات ثبات مرکزی سبب بهبود عملکرد عضلانی و تعادل در زنان مبتلا به میلیت عرضی می‌شود.
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس یافته­های این مطالعه، به‌کارگیری برنامه تمرینی منتخب، عاملی تأثیرگذار در بهبود عملکرد عضلانی و تعادل افراد مبتلا به بیماری میلیت عرضی می‌باشد.
 
متن کامل [PDF 441 kb]   (2044 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: طب کار

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb