Studies in Medical Sciences
مجله مطالعات علوم پزشکی
Studies in Medical Sciences
Medical Sciences
http://umj.umsu.ac.ir
37
journal37
2717-008X
2717-008X
10.61186/umj
fa
jalali
1396
3
1
gregorian
2017
6
1
28
3
online
1
fulltext
fa
اثرات دمای رشد و سن بیوفیلم در مقاومت بیوفیلم سالمونلا تیفی موریوم نسبت به باکتریوفاژ
EFFECT OF GROWTH TEMPERATURE AND BIOFILM AGE ON THE RESISTANCE OF SALMONELLA TYPHIMURIUM BIOFILMS TO BACTERIOPHAGE
میکروبیولوژی
میکروبیولوژی
پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
Research
<p dir="RTL"><strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">پیشزمینه و هدف:</span></span></strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> <em>سالمونلا تیفی موریوم</em> یکی از میکروارگانیسم­های مهم بیماری­زا مواد غذایی می­باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات فاژ <em>سالمونلا تیفی­موریوم</em> بر بیوفیلم سالمونلا در مدل غذایی گوشت مرغ بود.</span></span></p>
<p dir="RTL"><strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">مواد و روش کار</span></span></strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">: بیوفیلم روی سطح استیل ضدزنگ و در 3 دمای انکوباسیون 4، 8 و 15 درجه سانتیگراد تشکیل شد و اثرات فاژ در سه غلظت 10<sup>4</sup>، 10<sup>6</sup>، 10<sup>8</sup> پلاگ در هر میلی­لیتر، در دو سطح تماس 10 و 20 دقیقه در روزهای 1 و 7 بررسی شد.</span></span></p>
<p dir="RTL"><strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">یافتهها</span></span></strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">: داده­های بهدستآمده از این مطالعه نشان داد که باکتری توانایی تشکیل بیوفیلم روی استیل ضدزنگ در محیط گوشت مرغ را دارد و میزان آن تحت تأثیر دمای انکوباسیون و سن بیوفیلم است، بهطوریکه در دمای 15 درجه سانتیگراد و 7 روز، بیشترین تراکم بیوفیلمی را نشان داد. اثرات فاژ بر بیوفیلم نیز نشان داد که افزایش غلظت فاژ، اثرات معنی­داری در از بین بردن بیوفیلم ندارد و زمان تماس فاژ و باکتری نیز اثری معنی­داری ندارد. اثرات فاژ بر بیوفیلم تحت تأثیر سن بیوفیلم است، به­طوری­که بیشترین اثر فاژ، بر بیوفیلم یک روزه مشاهده گردید و بیوفیلم 7 روزه مقاومت نسبی نسبت به فاژ نشان داد</span></span><span dir="LTR">.</span></p>
<p dir="RTL"><strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">بحث و نتیجهگیری</span></span></strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">: درمجموع نتایج این مطالعه نشان داد که فاژ تنها در غلظت بالا روی بیوفیلم <em>سالمونلا تیفی موریوم</em> تشکیلشده در سطح استیل در مدل گوشت مرغ اثر دارد، لذا استفاده از روش­های ترکیبی برای کنترل بیوفیلم توصیه می­شود.</span></span></p>
<p><a name="_Toc416081061"><strong><em>Background & Aims: </em></strong></a><em>Salmonella</em> Typhimurium is among the most important food-borne disease. This study was conducted to investigate the anti-biofilm effect of the <em>S.</em> Typhimurium phage against <em>Salmonella </em>formed in chicken meat model.</p>
<p><strong><em>Materials & Methods: </em></strong>The effects of different phage concentrations (10<sup>4</sup>, 10<sup>6</sup> and 10<sup>8</sup> PFU/mL) with two contact times (10 and 20 min) on one and 7 days old biofilm adhered to stainless steel coupon in chicken broth at 15, 8 and 4 °C were evaluated.</p>
<p><strong><em>Results: </em></strong>The results showed that the bacteria had an ability to adhere to the coupons and form biofilm in chicken broth, the biofilm levels were significantly (0.05 ≥ <em>P</em>) higher at 15 °C for 7 days. Increasing the phage concentrations, resulted in no significant biofilm removal properties and the activity was not influenced by the phage contact times. The anti-biofilm activity was influenced by the age of biofilm, in this case, one day-old biofilm was more sensitive than 7 days old.</p>
<p><strong><em>Conclusion</em></strong><strong>: </strong>From the study it can be concluded, that in chicken model, the phage exhibited biofilm removal activity on <em>Salmonella </em>only at high concentrations, then the use of a combination of methods to control biofilm is recommended.</p>
باکتریوفاژ, سالمونلا تیفی موریوم, بیوفیلم, گوشت مرغ.
Bacteriophage, Salmonella Typhimurium, Biofilm, Chicken.
173
181
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2520-2&slc_lang=fa&sid=1
Rebwar
Mohammadi
ریبوار
محمدی
rebwar.mohammadi69@gmail.com
3700319475328460018325
3700319475328460018325
No
Urmia University
دانشگاه ارومیه
Mehran
Moradi
مهران
مرادی
moradi.mehran@yahoo.com
3700319475328460018326
3700319475328460018326
Yes
Urmia University
دانشگاه ارومیه
Hossein
tajik
حسین
تاجیک
h.tajik@urmia.ac.ir
3700319475328460018327
3700319475328460018327
No
Urmia University
دانشگاه ارومیه
Hadi
Ghasemmahdi
هادی
قاسم مهدی
hadighasemmahdi@yahoo.com
3700319475328460018328
3700319475328460018328
No
Urmia University
دانشگاه ارومیه
Rojan
Modaresi
روژان
مدرسی
rojan.modaresi@gmail.com
3700319475328460018329
3700319475328460018329
No
Urmia University
دانشگاه ارومیه
Surur
Khalili Sadaghiani
سرور
خلیلی صدقیانی
sururkhalili@yahoo.com
3700319475328460018330
3700319475328460018330
No
Urmia University
دانشگاه ارومیه