Studies in Medical Sciences
مجله مطالعات علوم پزشکی
Studies in Medical Sciences
Medical Sciences
http://umj.umsu.ac.ir
37
journal37
2717-008X
2717-008X
10.61186/umj
fa
jalali
1396
5
1
gregorian
2017
8
1
28
5
online
1
fulltext
fa
بررسی و مقایسه عملکرد آنتیاکسیدانتی و تعیین محتوای تام فنلی اسانس و عصاره الکلی-آبی گیاه اناریجه (Pimpinella Affinis)
DETERMINATION AND COMPARISON OF ANTIOXIDANT ACTIVITY AND PHENOLIC CONTENT OF PIMPINELLA AFFINIS HYDROETHANOLIC EXTRACT AND ESSENTIAL OIL
تغذیه
Nutrition
پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
Research
<strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">پیشزمینه و هدف:</span></span></strong> <span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">امروزه با توجه به اثرات نامطلوب آنتیاکسیدانتهای سنتزی،</span></span> <span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">تمایل زیادی به استفاده از گیاهان به دلیل دارا بودن خواص آنتیاکسیدانتی وجود دارد. این مطالعه نیز،</span></span> <span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">باهدف بررسی اثرات آنتیاکسیدانتی گیاه اناریجه </span></span><span dir="LTR">(<em>Pimpinella affinis) </em></span><em><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">بهعنوان</span></span></em><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> جایگزینی برای آنتیاکسیدانتهای سنتزی انجام گردید</span></span><span dir="LTR">.</span><br>
<strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> مواد و روش کار:</span></span></strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> محتوای تام فنلی با استفاده از روش فولین سیوکالتو اندازهگیری شد. فعالیت آنتیاکسیدانتی اسانس و عصاره آبی - الکلی در غلظتهای مختلف با استفاده از سه روش، مهار رادیکالهای آزاد</span></span> <span dir="LTR">DPPH</span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> و </span></span><span dir="LTR">ABTS</span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> و ارزیابی قدرت احیاکنندگی </span></span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">در مقایسه </span></span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">با </span></span><span dir="LTR">BHT</span> <span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">مورد </span></span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">ارزیابی قرار گرفت.</span></span><br>
<strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">یافتهها</span></span></strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">: میزان فنل کل اسانس و عصاره اناریجه به ترتیب برابر با 25/4</span></span><span style="font-family:cambria,serif;"><span style="font-size:9.5pt;">±</span></span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">14/53 و 12/1</span></span><span style="font-family:cambria,serif;"><span style="font-size:9.5pt;">±</span></span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">68/37 میلیگرم گالیک اسید بر گرم عصاره بود. در روش </span></span><span dir="LTR">DPPH</span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> عصاره اثر مهاری قابلتوجهی از خود نشان داد</span></span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> و اختلاف معنیداری با اسانس داشت (05/0</span></span><span dir="LTR">p≤</span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">).</span></span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> در ارزیابی </span></span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">قدرت احیاکنندگی </span></span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">نیز با افزایش غلظت اسانس و عصاره، شاهد افزایش در قدرت احیاکنندگی آهن بودیم. در آزمون </span></span><span dir="LTR">ABTS</span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> بیشترین فعالیت آنتی رادیکالی اسانس و عصاره مربوط به غلظت 4 میلیگرم بر میلیلیتر اناریجه به ترتیب با درصد بازدارندگی 24درصد</span></span> <span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">و 92درصد بود که در مقایسه با </span></span><span dir="LTR">BHT</span><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> بازدارندگی کمتری نشان دادند.</span></span><br>
<strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;">بحث و نتیجهگیری:</span></span></strong><span style="font-family:nazanin;"><span style="font-size:9.5pt;"> نتایج بهدستآمده در این مطالعه نشان داد که اسانس و عصاره الکلی-آبی اناریجه دارای فعالیت آنتیاکسیدانتی بوده و پس از انجام تحقیقات جامعتر میتوانند در صنایع غذایی و دارویی مورداستفاده واقع شوند.</span></span>
<a name="_Toc416081061"><strong><em>Background & Aims</em></strong></a>: Due to the adverse effects of synthetic antioxidants, there is a great desire to use herbs because of its antioxidant properties. This study was performed to examine the antioxidant effects of (Pimpinella affinis) as an alternative to synthetic antioxidants.<br>
<strong><em>Materials & Methods</em></strong>: Total phenolic, contents were measured with folin ciocalteu method. The antioxidant capacity of the extract and essential oil was assessed by DPPH (2,2-diphenyl-1- picrylhydrazyl) radical-scavenging activity and compared to synthetic antioxidant BHT. In addition, antioxidant capacity of extracts was also analyzed with ABTS (acid sulphonic-6-ethylbenzthiazoline-3-azinobis, 2, 2, cation radical method. Data were analyzed using Duncan's multiple tests and the analysis was carried out using SPSS.<br>
<strong><em>Results</em></strong>: In testing percent of inhibition of free radicals (DPPH), the extract showed a significant inhibitory effect compared to the essential oil (p<0.05)<span dir="RTL">.</span> Both extract and essential oil also showed iron reducing effect that was affected by the increase in the concentration. In ABTS test, most antiradical activity related to the concentration of 4 mg/ml with 24% and 92% inhibition, respectively when compared with BHT showed less inhibitory effect. And finally total phenolic content of essential oil and extract was 53.14±4.25 and 37.68±1.12 mg Gallic acid/g extract, respectively.<br>
<strong><em>Conclusion</em></strong>: The results of this study showed that extract and essential oil of Pimpinella affinis have considerable antioxidant activity compared to synthetic antioxidant (BHT), and after conducting more comprehensive studies can be used in food and pharmaceutical industries.
جه, اسانس, اثرات آنتیاکسیدانتی, عصاره الکلی آبی, فنل کل
Pimpinella affinis, Extract, Essential oil, Antioxidant, Total phenol
311
320
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2675-2&slc_lang=fa&sid=1
Fatemeh
Esmaili
فاطمه
اسماعیلی
f.esmaili88@yahoo.com
3700319475328460019705
3700319475328460019705
No
Urmia University
دانشگاه ارومیه
Hossein
Tajik
حسین
تاجیک
h.tajik@urmia.ac.ir
3700319475328460019706
3700319475328460019706
No
Urmia University
دانشگاه ارومیه
Tooraj
Mehdizadeh
تورج
مهدی زاده
t.mehdizadeh@urmia.ac.ir
3700319475328460019707
3700319475328460019707
Yes
Urmia University
دانشگاه ارومیه
Mahsa
Mayeli
مهسا
مایلی
m.maiely@yahoo.com
3700319475328460019708
3700319475328460019708
No
Urmia University
دانشگاه ارومیه