%0 Journal Article %A Yazdani, Nooshin %A Hossini, Seyed Ebrahim %A Edalatmanesh, Mohammad Amin %T THE EFFECT OF ALOE VERA HYDROALCOHOLIC EXTRACT ON SPERMATOGENESIS PARAMETERS AND HISTOLOGICAL CHANGES IN THE TESTIS OF RATS FED WITH A HIGH-FAT DIET %J Studies in Medical Sciences %V 32 %N 10 %U http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5619-fa.html %R 10.52547/umj.32.10.723 %D 2022 %K Aloe Vera, hydroalcoholic extract, High fat diet, Spermatogenesis, testis, %X پیش‌زمینه و هدف: بیماری­های ناشی از رژیم پرچرب و چاقی امروزه به‌عنوان معضلی برای سلامتی شناخته شده­اند. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر عصاره هیدروالکلی آلوئه­ورا بر پارامترهای اسپرماتوژنز و ساختار بافتی بیضه موش­های صحرایی تغذیه­شده با رژیم غذایی پرچرب بود. مواد و روش کار: در این مطالعه تجربی مداخله‌ای 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار به­طور تصادفی در 5 گروه کنترل، گروه شاهد تغذیه­شده با رژیم غذایی پرچرب H.F.D)) و گروه‌های تجربی 1 تا 3(گروه دریافت­کننده رژیم غذایی پرچرب+150 میلی­گرم آلوئه­ورا، گروه دریافت­کننده رژیم غذایی پرچرب+300 میلی­گرم آلوئه­ورا، گروه دریافت­کننده رژیم غذایی پرچرب+600 میلی­گرم آلوئه­ورا) تقسیم شدند. امولسیون پرچرب و سه دوز آلوئه­ورا به‌صورت خوراکی و به مدت 60 روز تجویز گردید. در پایان پس از تشریح و آماده­سازی، بافت بیضه­ها موردبررسی هیستوپاتولوژیک قرار گرفت و تعداد سلول‌های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت، اسپرماتید، سرتولی و سلول‌های لایدیگ شمارش شد. داده­های به‌دست‌آمده توسط نرم‌افزار SPSS-20 آنالیز و مقایسه میانگین­ها با استفاده از آزمون پارامتری ANOVA و Post hoc توکی در سطح (05/0P ≤) انجام شد. یافته ­ها: نتایج نشان داد که در گروه‌های رژیم غذایی پرچرب نسبت به گروه کنترل کاهش معنی­داری در تعداد سلول‌های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیست، اسپرماتید و سلول‌های لیدیک مشاهده شد. درحالی­که عصاره ژل آلوئه­ورا باعث افزایش معنی­داری در تعداد سلول‌های فوق گردید. افزایش دوز آلوئه‌ورا به mg/kg 600 باعث بهبود بیشتر آسیب­های بافتی در نمونه­های هیستوپاتولوژیک شد. بحث و نتیجه­ گیری: نتایج نشان می­دهد که عصاره آلوئه­ورا در موش‌هایی که از رژیم غذایی پرچرب استفاده می­کنند، به‌طور قابل‌توجهی خطر آسیب بافتی پاتولوژیک در بیضه­ها را کاهش و با افزایش تعداد سلول‌های جنسی، باروری را افزایش می­دهد. %> http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5619-fa.pdf %P 723-736 %& 723 %! %9 Research %L A-10-4990-1 %+ Associate Professor, Department of Biology, Faculty of Science, Zand Institute of Higher Education, Shiraz, Iran (Corresponding Author) %G eng %@ 2717-008X %[ 2022