RT - Journal Article T1 - THE EFFECT OF 6 WEEKS OF WATERMELON JUICE SUPPLEMENTATION ON THE ACTIVITY OF CK AND LDH ENZYMES AND EXERCISE PERFORMANCE IN ELITE FEMALE TAEKWONDO ATHLETES JF - URMIAMJ YR - 2020 JO - URMIAMJ VO - 30 IS - 11 UR - http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4909-fa.html SP - 856 EP - 866 K1 - Delayed Muscle Soreness K1 - L-citrulline K1 - exercise performance AB - پیش‌زمینه و هدف: پیش زمینه و هدف: استفاده از مکمل¬های تغذیه¬ای، برای جلوگیری از فشارهای ناشی از فعالیت بدنی، به تعویق انداختن خستگی و حفظ عملکرد در هنگام مسابقه پیشنهاد شده است. هدف پژوهش حاضر، اثرات شش هفته مکمل¬دهی¬آب هندوانه بر فعالیت آنزیم¬های کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) و عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن نخبه می¬باشد. مواد و روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی که از بین تکواندوکار زن نخبه 25 نفر به صورت نمونه در دسترس انتخاب به صورت تصادفی یک‌سوکور در دو گروه مکمل (15 نفری) و گروه دارونما (10 نفری) قرار گرفتند. آزمودنی¬ها به¬مدت شش هفته 500 میلی‌لیتر نوشیدنی آب هندوانه (تقریباً حاوی 17/1 گرم ال¬سیترولین است) یا دارونما را حدوداً یک ساعت قبل از تمرین تکواندو مصرف کردند. تمرین تکواندو شامل اجرای تمرین-های عمومی و اختصاصی تکواندو به¬ مدت 90 دقیقه و به صورت سه جلسه در هفته بود. مقادیر CK، LDH و آزمون عملکرد ورزشی (VO2max) از هر دو گروه قبل و پس از پژوهش و میزان درد عضلانی در 24 و 47 ساعت پس از فعالیت ورزشی اندازه¬گیری شد. یافته¬ها: براساس نتایج مصرف آب هندوانه به مدت 6 هفته باعث کاهش CK (001/0=P) و LDH (002/0=P)، کاهش درد عضلانی در 24 ساعت (001/0=P) و 47 ساعت (001/0=P) پس از فعالیت ورزشی و افزایش عملکرد ورزشی (001/0=P) شده است؛ تفاوت معناداری بین گروه تجربی و گروه کنترل در متغیرهای مذکور مشاهده شد. بحث و نتیجه¬گیری: با توجه به یافته¬های پژوهش حاضر شاید بتوان گفت به منظور جلوگیری از کوفتگی عضلانی تاخیری و افزایش عملکرد ورزشی ورزشکاران مصرف آب هندوانه قبل از اجرای فعالیت ورزشی سودمند است. LA eng UL http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4909-fa.html M3 ER -