RT - Journal Article T1 - Evaluation of cytotoxicity activity of cell extracts of kefir microorganisms on glioblastoma cancer cells JF - URMIAMJ YR - 2018 JO - URMIAMJ VO - 29 IS - 1 UR - http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4207-fa.html SP - 12 EP - 19 K1 - Cell Extract of Kefir Microorganisms K1 - Glioblastoma-Probiotics - Anticancer Effect AB - پیش‌زمینه و هدف: کفیر یک پروبیوتیک کمپلکس از دانه‌های دارای میکروارگانیسم‌هایی نظیر استرپتوکوکسی‌های اسیدلاکتیک، لاکتوباسیل‌های مزوفیلیک اسیدلاکتیک، مخمرهای تخمیرکننده و غیر تخمیرکننده لاکتوز و باکتری‌های اسید استیک است که پژوهش‌های متعددی در زمینه خواص درمانی محصولات پروبیوتیک انجام پذیرفته است. هدف از این مطالعه، اثر سیتوتوکسیسیتی عصاره سلولی میکروارگانیسم‌های کفیر بر روی میزان رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی گلیوبلاستوما، به‌عنوان حادترین نوع تومورهای مغزی می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی, از رده سلولی، سرطانی U87 (گلیوبلاستوما) استفاده شد. بررسی میانکنش سلول‌های سرطانی با غلظت‌های مختلف عصاره سلولی و بدنه میکروارگانیسم‌های کفیر پس از لیز، موردمطالعه قرار گرفت. میزان تکثیر سلول‌ها با استفاده از تست MTT، در زمانه‌های 24 و 48 ساعت بررسی شد. یافته‌ها: نتایج تست MTT، تیمار با عصاره سلولی میکروارگانیسم‌های کفیر در دو زمان 24 و 48 ساعته، بیشترین میزان اثر به ترتیب در غلظت 024/0 و 045/0 میلی‌گرم عصاره و بیشترین میزان اثر بدنه سلولی میکروارگانیسم‌های کفیر در دو زمان 24 و 48 ساعته به ترتیب در غلظت 7 میلی‌گرم مشاهده گردید. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد عصاره سلولی میکروارگانیسم‌های کفیر به‌عنوان یک محصول پروبیوتیک دارای اثر سمیت و کشندگی بیشتری بر سلول‌های سرطانی گلیوبلاستوما دارد. این ترکیب می‌تواند به‌عنوان کاندید جایگزین و یا مکمل درمانی سرطان پیشنهاد و مورداستفاده قرار گیرد. LA eng UL http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4207-fa.html M3 ER -