جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سردرد سرویکوژنیک

سمانه بیگ محمدی، سجاد روشنی، نرمین غنی زاده حصار،
دوره ۳۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

پیش‌زمینه و هدف: سردرد سرویکوژنیک نوعی از سردرد است که منشأ آن از ناحیه گردن است که مرتبط با مشکلات عضلانی اسکلتی است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر یک دوره تمرینات حسی حرکتی بر زاویه‌ی کرانیوورتبرال و علائم زنان مبتلا به سردرد سرویکوژنیک بود.
مواد و روش کار: در این پژوهش مداخله‌ای نیمه تجربی، ۳۰ زن مبتلا به سردرد سرویکوژنیک با دامنه سنی ۴۵-۲۵ سال، مراجعه‌کننده به کلینیک‌های شهرستان شاهین‌دژ به‌صورت هدفمند انتخاب و به دو گروه تمرینات حسی حرکتی (سن:۶۳/۲±۵۷/۳۱ سال)، و کنترل (سن: ۸۹/۲±۱۱/۳۳ سال) تقسیم شدند. زاویه کرانیوورتبرال با عکس‌برداری، سردرد با مقیاس VAS و ابعاد روانی و کارکردی بیماران با استفاده از پرسشنامه ناتوانی ناشی از سردرد قبل و بعد از اعمال مداخله اندازه‌گیری شد. آنالیز داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS در سطح معنی‌داری (۰۵/۰ P<) انجام شد. جهت مقایسه میانگین متغیرها از آزمون آماری آنکوا استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد تمرینات حسی حرکتی تأثیر معنی‌داری بر بهبود زاویه کرانیوورتبرال و علائم زنان مبتلا به سردرد شامل درد، ابعاد روانی و کارکردی ناشی از سردرد دارد.
بحث و نتیجه‌گیری: تمرینات حسی حرکتی بر بهبود پاسچر سر و گردن و کاهش علائم مبتلایان به سردرد سرویکوژنیک تأثیرگذار است. بنابراین توصیه می‌شود متخصصان، از تمرینات حسی حرکتی برای کمک به بیماران مبتلا به سردرد سرویکوژنیک استفاده نمایند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb