دوره 21، شماره 4 - ( دوماهنامه آذر-دی 1389 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 360-354 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، E-mail: hossein.gholizade@yahoo.com
چکیده:   (23559 مشاهده)

تاریخ دریافت: 29/5/1389، تاریخ پذیرش: 28/7/1389

 

چکیده

پیش زمینه و هدف: ارتباط بین محیط و زمینه خانوادگی با بیماری­های روانی مورد توجه پژوهش­گران بوده است. اختلال وسواسی - اجباری (OCD) به دلیل ویژگی­هایی که دارد می­تواند در کارکرد خانواده و نیز کیفیت زندگی خلل ایجاد نماید. هدف مطالعه حاضر بررسی کارکرد خانواده بیماران OCD بر اساس مدل خانوادگی مک مستر و مقایسه آن با کارکرد خانواده افراد سالم می­باشد.

مواد و روش کار: طرح پژوهش حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را بیماران OCD مراجعه کننده به درمانگاه­های روان­پزشکی (بزرگمهر) و روان­شناسی شهر تبریز (علامه امینی) تشکیل می­دادند. که از بین آن­ها 50 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. گروه کنترل نیز به همان تعداد از بین دانشجویان و کارکنان دانشگاه تبریز انتخاب شدند. آزمودنی­ها به پرسش­نامه­های وسواسی - اجباری مادسلی(MOCI) و آزمون سنجش خانواده (FAD) پاسخ دادند. برای تحلیل داده­ها از آزمون تی استفاده شد.

یافته­ها: افراد وسواسی در اغلب ابعاد مقیاس کارکرد خانوده، ضعیف­تر از افراد سالم عمل کردند. گروه وسواسی در ابعاد عملکرد عمومی(001/0>p)، ارتباط(001/0>p)، و درگیری عاطفی(001/0>p) کارایی کم­تری نسبت به افراد سالم نشان دادند. اما در ابعاد حل مساله، پاسخ گویی عاطفی، کنترل رفتاری و نقش هیچ تفاوت معنی­داری بین بیماران وسواسی با گروه سالم وجود نداشت.

بحث و نتیجه گیری: نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می­دهد که بیماران وسواسی با اختلال در بسیاری از ابعاد کارکرد خانواده مواجه هستند.

 

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره‌ چهارم، ص 360-354، آذر و دی 1389

 

 

 

متن کامل [PDF 214 kb]   (2675 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.