دوره 21، شماره 1 - ( بهار 1389 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 41-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jahanshahifard S, Askari F. COMPARATIVE STUDY OF FACTORS RELATED TO URINARY TRACT INFECTION IN CHILDREN. Studies in Medical Sciences 2010; 21 (1) :37-41
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-692-fa.html
جهانشاهی فرد صدیقه، عسکری فریبا. بررسی مقایسه ای برخی عوامل مرتبط با عفونت ادراری در کودکان. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1389; 21 (1) :37-41

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-692-fa.html


، m.jahanshahifard@gmail.com
چکیده:   (15616 مشاهده)

تاریخ دریافت3/2/88 تاریخ پذیرش: 29/7/88

 

چکیده

پیش زمینه وهدف: عفونت ادراری، دومین عفونت شایع در کودکان می­باشد و در صورتی که به درستی تشخیص و درمان نگردد می­تواند عوارض شدید و غیرقابل جبرانی از جمله اختلال عملکرد کلیوی و هیپرتانسیون ایجاد کند. در این مطالعه، به مقایسه برخی فاکتورها در کودکان مبتلا به عفونت ادراری و غیرمبتلا پرداخته­ایم.

مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه مقطعی است و متغیر وابسته عفونت ادراری و متغیرهای مستقل آن، جنس، ختنه و تغذیه با شیر مادر است. 228 کودک مورد مطالعه، به دو گروه مساوی تقسیم شدند که یک گروه کشت ادرار مثبت و گروه دوم کشت ادرار منفی داشتند.

ابزار گردآوری داده­ها، پرسش­نامه، چک لیست و معاینه بوده است. روش تجزیه و تحلیل داده­ها آمار توصیفی و تحلیلی بوده است که جهت تحلیل داده­ها از آزمون تی و مجذور کای استفاده گردید و نرم افزار مورد استفاده SPSS بوده است.

یافته­ها: مطالعه فوق نشان داد که شیوع عفونت ادراری در دختران بیشتر است (2/77 درصد). از نظر محدوده سنی بیشترین شیوع عفونت ادراری در گروه سنی 1ـ0 سال (6/38 درصد) بوده است. در این مطالعه 8/79 درصد نمونه­ها در گروه غیر مبتلا از شیر مادر تغذیه می­نمودند. ارتباط معنی­داری بین تغذیه با شیر مادر و نگرفتن عفونت ادراری وجود داشت (03/0=P).

در پسران ختنه نشده میزان بالاتری از عفونت ادراری در مقایسه با پسران ختنه شده وجود داشت و ارتباط معنی­داری بین ختته و عفونت ادراری مشاهده گردید (001/0=P).

بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه ارتباط معنی­داری بین جنس، تغذیه با شیر مادر و ختنه با عفونت ادراری وجود داشت، ولی ارتباط معنی­داری بین عفونت ادراری و سن انجام ختنه وجود نداشت.

کلید واژه­ها: عفونت ادراری، ختنه، فاکتورهای خطر

 

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره‌ اول، ص 41-37، بهار 1389

 

آدرس مکاتبه: بابل، دانشگاه علوم پزشکی بابل،گروه کودکان، مرکزتحقیقات بیماری­های غیرواگیرکودکان تلفن: 09133093982

Email: m.jahanshahifard@gmail.com
واژه‌های کلیدی: عفونت ادراری، ختنه، فاکتورهای خطر
متن کامل [PDF 171 kb]   (2534 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb