دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1389 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 266-260 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rashtchizadeh N, Ghorbanihaghjo A, Mir Momeni M M, Ghari Ghoran M, Hashemzadeh J. EFFECTS OF AQUEOUS GARLIC EXTRACT ON PARAOXONASE AND ARYLESTERASE ACTIVITY IN RATS. Studies in Medical Sciences 2010; 21 (2) :260-266
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-688-fa.html
رشتچی‌زاده نادره، قربانی حق‌جو امیر، میرمومنی محمدحسین، قاری قرآن مرتضی، هاشم‌زاده جابر. مطالعه تغییرات فعالیت‌های پاراکسونازی و آریل‌استرازی آنزیم پاراکسوناز به‌دنبال تجویز عصاره آبی سیر در موش صحرائی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1389; 21 (2) :260-266

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-688-fa.html


، rashtchizadeh@yahoo.com
چکیده:   (15807 مشاهده)

تاریخ دریافت 12/1/89، تاریخ پذیرش 1/3/89

 

چکیده

پیش زمینه و هدف:آنزیم پاراکسوناز(PON 1) یکی از مهم­ترین آنزیم­­های حذف کننده رادیکال­­های آزاد و از محافظ­­های اصلی لیپوپروتئین­­ها در برابر ترکیبات اکسیدکننده می­باشد. مطالعه حاضر بررسی اثر تجویز عصاره آبی سیر را بر فعالیت این آنزیم مورد توجه قرار می­دهد.

مواد و روش کار: 20 راس موش صحرایی نر به­روش غیرانتخابی به 2 گروه مساوی تقسیم شدند. در گروه 1 هر موش به میزان 3 میلی­لیتر عصاره آبی سیر
به­صورت داخل پریتونئال وگروه 2 (کنترل) در حجم مساوی سالین نرمال در شرایط یکسان دریافت نمودند. پس از مدت 7 روز خون گیری از موش­های هر دو گروه و انجام آزمایشات مربوطه، فعالیت آنزیم­های پاراکسوناز - آریل استراز، آنتی اکسیدانت تام، سطح مالون دی آلدهید سرمی و همچنین سطح پروفیل لیپیدی شامل کلسترول، تری گلیسیرید
˛HDL-C و C- LDLمورد سنجش قرار گرفتند.

یافته­ها: نتایج حاکی از افزایش معنی­دار فعالیت آنزیمی پاراکسونازی و آریل­استرازی٬ آنتی اکسیدانت تام سرمی و کاهش معنی­داری در مقدار سرمی مالون دی آلدهید گروه مورد نسبت به گروه شاهد (05/0< P در تمامی موارد) می­باشد. همچنین همبستگی مثبت و معنی­داری بین فعالیت آنزیم PON با فعالیت ARYL (025/0p= و697/0r=) و نیز سطح سرمی HDL-C (006/0p= و794/0r=)مشاهده گردید.

بحث و نتیجه­گیری: عصاره آبی سیر به دلیل توانایی افزایش فعالیت آنزیم PON٬ کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و افزایش قدرت آنتی اکسیدانتی می­تواند
به­عنوان یک ماده غذایی کاهش دهنده محصولات تنش اکسیداتو مورد توجه قرار گیرد.

کلید واژه­ها: عصاره­آبی سیر ، مالون دی آلدهید، پاراکسوناز، آریل استراز

 

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره‌ دوم، ص 266-260،تابستان 1389

 

آدرس مکاتبه: تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات کاربردی داروئی تلفن: 09141145493

Email: rashtchizadeh@yahoo.com
متن کامل [PDF 208 kb]   (2342 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb