دوره 34، شماره 11 - ( بهمن 1402 )                   جلد 34 شماره 11 صفحات 727-719 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 11217
Ethics code: IR.UMSU.REC.1401.032


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jabbari R, Ghavamzadeh S, Roosta Y, Rasouli J. COMPARATIVE STUDY OF FOOD INTAKE AND ANTHROPOMETRIC MEASURES OF THE GROUP OF NON-METASTATIC COLORECTAL AND STOMACH CANCER PATIENTS WITH THE GROUP OF HEALTHY PEOPLE. Studies in Medical Sciences 2024; 34 (11) :719-727
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-6172-fa.html
جباری راحله، قوام زاده سعید، روستا یوسف، رسولی جواد. بررسی مقایسه‌ای دریافت‌های غذایی و سنجه‌های تن‌سنجی گروه بیماران سرطانی غیرمتاستاتیک کلورکتال و معده با گروه افراد سالم. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1402; 34 (11) :719-727

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-6172-fa.html


استاد تغذیه، گروه تغذیه، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی و آشامیدنی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (نویسنده مسئول) ، ghavamzadeh.s@gmail.com
چکیده:   (314 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: سرطان‌های کلورکتال و معده از شایع‌ترین انواع سرطان‌ها هستند. درک رابطه میان فاکتورهایی غذایی و این سرطان‌ها برای پیشگیری از سوءتغذیه و مدیریت آن در بیماران بسیار مهم است. این مطالعه باهدف بررسی مقایسه‌ای دریافت‌های غذایی و سنجه‌های تن‌سنجی بیماران سرطانی غیر متاستاتیک کلورکتال و معده با گروه افراد سالم انجام شد.
مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، 167 شرکت‌کننده (سرطان معده (51 نفر)، کلورکتال (58 نفر) و گروه کنترل (58 نفر) ارزیابی شدند. اندازه‌گیری پارامترهای تن‌سنجی با استفاده از روش‌های استاندارد انجام گردید؛ همچنین، دریافت‌های غذایی با استفاده از پرسشنامه یاد آمد 24 ساعته ارزیابی شد. در ادامه، تحلیل‌های آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS-21 انجام شد.
یافته‌ها: یافته‌های حاصل از مطالعه نشان داد، نمایه توده بدنی، دور کمر، نسبت دور باسن در گروه کنترل به‌طور معنی‌داری بالاتر بود (01/0>p)؛ همچنین در بیماران کلورکتال آیت نسبت‌ها بالاتر از سرطانی‌های معده بودند (01/0>p). ارزیابی دریافت‌های غذایی هر سه گروه نشان داد که دریافت کربوهیدرات، پروتئین، چربی و انرژی در گروه سرطان معده به‌طور معنی‌داری کمتر از گروه سرطان کلورکتال (01/0>p) بود. همچنین در گروه سرطان معده، دریافت انرژی، کربوهیدرات، پروتئین و چربی به‌طور معنی‌داری کمتر از دو گروه دیگر بود (05/0 >p).
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، به نظر می‌رسد بیماران مبتلابه سرطان تفاوت معنی‌داری در بین شاخص‌های تن‌سنجی و دریافت‌های غذایی با افراد غیر مبتلا دارند. پیشنهاد می‌شود از گروه‌درمانی متخصصین تغذیه برای بهبود وضعیت سلامت آن‌ها استفاده گردد.
 
متن کامل [PDF 486 kb]   (127 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (57 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb