دوره 33، شماره 9 - ( آذر 1401 )                   جلد 33 شماره 9 صفحات 683-676 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 7109
Ethics code: IR.MAZUMS.REC.1399.420


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Valipour F, Mehrzad J, Azadbakht M, Mohammadi H, Zhiani R, Davoodi A et al . OPTIMIZING THE CREATION OF HYPERBILIRUBINEMIA WITH PHENYLHYDRAZINE IN AN ANIMAL MODEL AND INVESTIGATING THE EFFECTS OF COTONEASTER ON BLOOD BILIRUBIN IN RATS WITH HYPERBILIRUBINEMIA. Studies in Medical Sciences 2022; 33 (9) :676-683
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5918-fa.html
ولی‌پور فائزه، مهرزاد جمشید، آزادبخت محمد، محمدی حمیدرضا، ژیانی راحله، داوودی علی و همکاران.. بهینه‌سازی ایجاد هایپربیلی‌روبینمیا با فنیل هیدرازین در مدل حیوانی و بررسی اثرات شیر خشت در موش‌های مبتلا به هایپربیلی‌روبینمی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1401; 33 (9) :676-683

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5918-fa.html


استادیار، گروه بیوشیمی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران (نویسنده مسئول) ، mehrzadjam@yahoo.com
چکیده:   (773 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: امروزه شیر خشت به‌عنوان یک داروی گیاهی جهت درمان زردی نوزادان استفاده می‌شود. هدف از این مطالعه، ایجاد هایپربیلی روبینمیا با استفاده از ترکیب فنیل هیدرازین و بررسی اثرات شیر خشت بر سطح بیلی‌روبین خون در موش‌های مبتلا به هیپربیلی‌روبینمی می‌باشد.
مواد و روش کار: در مطالعه مداخله‌ای- تجربی حاضر، 70 میکرولیتر بر کیلوگرم فنیل هیدرازین به‌صورت صفاقی به موش سفید آزمایشگاهی از نژاد ویستار که 15 روز از تولدشان گذشته بود، تزریق شد. موش‌ها پس از ابتلا به هایپربیلی‌روبینمیا به سه گروه تقسیم‌بندی شدند. پس از 48 ساعت، شیر خشت با دوزهای 1، 5/2 و 5 میلی‌گرم بر کیلوگرم و توسط لوله‌های دهانی-حلقی در 3 مرتبه به مدت 10 روز به حیوانات خورانده شد. سپس در ساعات مختلف با خون‌گیری و اندازه‌گیری بیلی‌روبین تام سرم، منحنی تغییرات بیلی روبین تا 48 ساعت بعد از اولین تزریق فنیل هیدرازین ترسیم گردید. همچنین، یک گروه هم به‌عنوان شاهد (موش‌های سالم) انتخاب شدند. تعداد موش‌ها در هر گروه 10 عدد بود (5 موش ماده و 5 موش نر). از آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار برای توصیف داده‌ها استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که مقایسه میزان بیلی‌روبین پلاسما در روز صفر تا بعد از تزریق فنیل هیدرازین به‌طور معنی‌داری (تا mg/dl 6) افزایش یافته است (05/0>p). تجویز خوراکی شیر خشت در هر سه دوز آزمایشی موجب کاهش معناداری در بیلی‌روبین موش‌های یرقانی در مقایسه با گروه شاهد گردید به ترتیبی که مقادیر تا mg/dl 2/0، تا mg/dl 4/0 و حتی تا mg/dl 0 گزارش شد (05/0 < p).
بحث و نتیجه‌گیری: شواهد مطالعه حیوانی نشان داد که ترکیب فنیل هیدرازین توانایی کاربرد در ایجاد مدل حیوانی هایپربیلی‌روبینمیا را داشته و شیر خشت اثرات هایپربیلی‌روبینمیک آن را تخفیف می‌دهد.
متن کامل [PDF 602 kb]   (432 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فارماکولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb