دوره 33، شماره 8 - ( آبان 1401 )                   جلد 33 شماره 8 صفحات 602-596 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javan N, Pakzad S, Mahmoudlo R. COMPARISON OF WOUND INFECTION IN SKIN REPAIR BY TWO WAYS OF SUBCUTICULAR AND FAR AND NEAR SUTURES IN UNCOMPLICATED APPENDECTOMIES. Studies in Medical Sciences 2022; 33 (8) :596-602
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5897-fa.html
جوان نیما، پاکزاد شیوا، محمودلو رحیم. مقایسه عفونت زخم در ترمیم پوست به دو روش ساب کوتیکولار و دور و نزدیک در آپاندکتومی‌های بدون عارضه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1401; 33 (8) :596-602

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5897-fa.html


استادیار جراحی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، shivapakzad64@gmail.com
چکیده:   (1473 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: آپاندکتومی به علت آپاندیسیت، شایع‌ترین جراحی اورژانس در جهان است. آپاندیسیت بیشتر در دهه‌های دوم تا چهارم زندگی رخ می‌دهد. این مطالعه باهدف بررسی مقایسه عفونت زخم در ترمیم پوست به دو روش ساب کوتیکولار و دور و نزدیک در آپاندکتومی های بدون عارضه در بیمارستان امام خمینی ارومیه بوده است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه، یک کارآزمایی مداخله‌ای بود که بر روی 300 بیمار که تحت آپاندکتومی قرار گرفته بودند و زخم محل جراحی با دو نوع بخیه ساب کوتیکولار و دور و نزدیک‌ترمیم شده بود، انجام گردید. بیماران، توسط پزشک معالج ازنظر وجود علائم عفونت مثل ترشح چرکی، تندرنس محل، تب، هماتوم، قرمزی و درناژ در محل زخم جراحی مورد معاینه قرار گرفتند. تشخیص نهایی عفونت توسط پزشک معالج و بر اساس تعریف عفونت و نیز با توجه به علائم صورت گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه 150 نفرترمیم پوستشان به روش ساب کوتیکولار و 150 نفر به روش دور و نزدیک انجام گردید. ازنظر عفونت زخم جراحی، 3 نفر (2 درصد) دارای عفونت و 147 نفر (98 درصد) بدون عفونت بودند. در گروه‌ترمیم پوست به روش دور و نزدیک، 5 نفر (3/3 درصد) دارای عفونت و 145 نفر (7/96 درصد) بدون عفونت در ترمیم پوست به روش ساب کوتیکولار بودند. در کل 8 نفر (66/2 درصد) دارای عفونت زخم جراحی و 292 نفر (33/ 97 درصد) بدون عفونت زخم جراحی بودند که اختلاف معنی‌داری بین عفونت زخم پس از جراحی در دو گروه درمانی وجود نداشت (05/0<P).
بحث و نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد در کل اختلاف معنی‌داری در عفونت زخم در دو گروه درمانی وجود نداشت. بااین‌حال، عفونت در گروه‌ترمیم پوست به روش ساب کوتیکولار بالاتر از گروه ترمیمم پوست به روش دور و نزدیک بود.
متن کامل [PDF 438 kb]   (415 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: جراحی عمومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb