دوره 17، شماره 1 - ( فروردين 1385 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

رستم زاده علیرضا ، خادم وطن کمال ، یکتا زهرا ، محمدزاده حسین . بررسی تاثیر جنس در مرگ و میر داخل بیمارستانی بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد در بیمارستان طالقانی ارومیه در طی سال 1381. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1385; 17 (1) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-56-fa.html


چکیده:   (11248 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: به رغم پیشرفت های چشمگیر در تشخیص و درمان انفارکتوس میوکارد در سه دهه گذشته، این بیماری هم چنان از علل مهم مرگ و میر در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه می باشد. برابر تحقیقات، آمار متفاوتی در مورد تاثیر جنسیت در میزان مرگ و میر ناشی از انفارکتوس حاد میوکارد به دست آمده است. در این مطالعه، تاثیر جنس بیماران در مورتالیته داخل بیمارستانی ناشی از انفارکتوس حاد قلبی مورد بررسی قرار می گیرد.مواد و روش کار: مطالعه به صورت مقطعی، تحلیلی و گذشته نگر می باشد. جمعیت مورد مطالعه شامل کلیه بیماران بستری شده با انفارکتوس حاد میوکارد در طی سال 1381 هستند که به صورت Census انتخاب شده اند. ابزار دریافت اطلاعات، چک لیست حاوی متغیرهای مطالعه است که از پرونده بیماران تکمیل گردید. اطلاعات حاصل پس از پردازش با نرم افزار آماری SPSS Win VER10 و با استفاده از آزمون Chi2 و Binary Logistic Regression آنالیز شد.نتایج از 276 بیمار مورد مطالعه 198 نفر (71.7%) مرد و 78 نفر (28.3%) زن هستند. میانگین سن ابتلا به انفارکتوس در مردان 57.4±13.5 سال و در زنان 67.1±9 سال است. از این تعداد بیمار 48 نفر (17.4% از کل بیماران) طی دوره بستری فوت کرده اند که 28 نفر مرد (14.1%) و 20 نفر زن (25.6%) را شامل می شود (Pv=0.023 و Chi2=5.15). خطر مرگ داخل بیمارستانی به صورت کلی در زنان 1.8 برابر مردان است. میزان مرگ و میر در سنین بالای 70 سال، به هم نزدیک می باشد ولی در سنین کمتر از 70 سال میزان مرگ و میر زنان به طور نسبی بیشتر از مردان همان گروه سنی می باشد و با کاهش سن این نسبت (مورتالیتی زنان به مردان) افزایش می یابد. در این مطالعه 2.1 Odds Ratio بود یعنی عامل جنسیت زن رابطه مستقل با افزایش خطر ابتلا به پیامد انفارکتوس و مرگ دارد.بحث و پیشنهادها: با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهاد می شود که زنان در مورد بیماری های قلبی عروقی بیشتر مورد توجه قرار گیرند و پزشکان نیز به علت بالا بودن مرگ و میر ناشی از انفارکتوس در زنان (به خصوص در سنین زیر 70 سال) زنان را به عنوان گروهی با ریسک بالا جهت اقدامات تشخیصی و درمانی موثر در نظر بگیرند.
واژه‌های کلیدی: انفارکتوس میوکارد، مرگ و میر، جنس
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb