دوره 32، شماره 6 - ( شهریور 1400 )                   جلد 32 شماره 6 صفحات 436-428 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


استاد، گروه بیوشیمی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران (نویسنده مسئول) ، firoozraim@yahoo.com
چکیده:   (1994 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: پلی‌مورفیسم تک نوکلئوتیدی Ala234Thr در ژن SEPP1 می‌تواند بر سطح ظرفیت استرس اکسیداتیو و همچنین بر میزان سلنیوم سرم اثرگذار باشد، از طرفی میزان گلوکز و انسولین خون نقش تنظیمی برای بیان ژن SEPP1 دارند. این فرضیه مطرح می‌شود که احتمالاً این پلی‌مورفیسم ارتباط مشخصی با بروز دیابت دارد. مطالعه حاضر باهدف تعیین ژنوتیپ پلی‌مورفیسم Ala234Thr در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و اثر آن بر سطح گلوکز، سطح سلنوپروتئینp  و همچنین وضعیت استرس اکسیداتیو بیماران انجام شده است.
مواد و روش‌ کار: در این مطالعه مورد شاهدی شاخص‌های بیوشیمیایی (FBS & HbA1C) شاخص‌های استرس اکسیدایو (MDA و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی توتال) سرمی در دو گروه بیمار و سالم اندازه‌گیری شد و جهت تعیین ژنوتیپ پلی‌مورفیسم A234T از روش Tetra-ARMS PCR استفاده شد.
یافته‌ها: ارتباط معنی‌داری بین شاخص‌های دموگرافیک (سن و جنسیت) با بروز دیابت نوع 2 مشاهده نشد، اما با شاخص‌های بیوشیمیایی و استرس اکسیداتیو ارتباط معنی‌داری مشاهده شد (p=0.001). نتایج ژنوتایپینگ نشان داد فراوانی ژنوتیپ GG در گروه کنترل بیشتر از گروه بیمار است اما ازلحاظ آماری معنی‌دار نشد. همچنین مشخص شد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در افراد با ژنوتیپ GA 2.14 برابر بیشتر از سایرین است (p=0.035)
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج، فرضیه‌ی تأثیرگذاری سطوح بالای SeP بر پاتوژنز دیابت نوع 2 از طریق مسیرهای استرس اکسیداتیو را مطرح می‌نماید. پلی‌مورفیسم rs3877899 با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در افراد موردمطالعه مرتبط می‌باشد.
متن کامل [PDF 519 kb]   (649 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: ژنتیک

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.