دوره 32، شماره 8 - ( آبان 1400 )                   جلد 32 شماره 8 صفحات 580-572 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


استادیار گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران (نویسنده مسئول) ، m.saki.hoseini@gmail.com
چکیده:   (2251 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: باکتری سالمونلا تیفی موریوم یک باسیل گرم منفی، بدون اسپور، فاقد کپسول، متحرک و دارای فلاژل‌‌ها یکی از شایع‌ترین پری‌تریش است. سالمونلا عامل مسمومیت‌‌‌های غذایی می‌باشد. توانایی وارد شدن و زنده ماندن در سلول‌های میزبان شرط لازم برای بیماری‌زایی گونه‌های سالمونلا است. پروتئین تهاجمی سالمونلا یک فاکتور بیماری‌زایی مهم است که توسط باکتری به سلول‌های میزبان منتقل می‌شود. این مطالعه با هدف ساخت سازواره‌ی ژنی برای حذف ژن SipA از باکتری سالمونلا تیفی موریوم و کلون ‌سازی آن در باکتری اشریشیا کلی انجام گرفت.
مواد و روش‌ کار: این مطالعه آزمایشگاهی از مهر 1396 تا خرداد 1397 در مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد انجام گرفت. در این تحقیق توالی 5' و 3' ژن SipA به کمک پرایمرهای اختصاصی آن‌ها و روش PCR تکثیر گردید. سپس هرکدام از این توالی‌ها به روش T/Acloning در حامل pGEM-Teasy کلون و سپس به باکتری اشریشیا کلی ترانسفورم گردید. با استفاده از روش PCR قطعات مربوط به هر ناحیه تکثیر و تأیید گردید. تأیید نهایی سازواره‌ی حاصل با استفاده از آنزیم‌های XbaI و XhoI انجام گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان‌دهنده‌ی کلون‌ سازی موفقیت‌آمیز ژن موردنظر در باکتری اشریشیا کلی و ساخت سازواره‌ی ژنی به طول 1520 جفت باز بود. همچنین حامل pET32 به طول 5900 جفت باز ازلحاظ ظرفیت پذیرش بهترین نوع حامل در پذیرش توالی سازواره بود.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل در این مطالعه به نظر می‌رسد که می‌توان با قرار دادن یک ژن، ژن آسیب‌زا را حذف و از آن به‌عنوان واکسن تضعیف‌شده علیه سالمونلوزیس مورد استفاده قرار نمود. به‌طوری‌که می‌توان با روش الکتروپوریشن این سازواره را وارد باکتری سالمونلا تیفی موریوم کرد و سپس به‌واسطه تشابه توالی‌ها‌ی فرادست و فرودست ژن sipA و Kan نوترکیبی همولوگ بین این دو ژن اتفاق می‌افتد و ژن بیماری‌زا حذف خواهد شد.
متن کامل [PDF 581 kb]   (1802 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: ژنتیک

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.