دوره 17، شماره 1 - ( فروردين 1385 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

صدرالدینی سیدعلی ، طالبی مهناز ، پاشاپور علی ، عابدی آذر سیما ، سکاکی مهران . بررسی پتانسیل برانگیخته شنوایی ساقه مغز در بیماران نارسایی مزمن کلیه تحت همودیالیز. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1385; 17 (1) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-54-fa.html


چکیده:   (11509 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: پتانسیل برانگیخته شنوایی ساقه مغز BAEP (Brain Stem Auditory Evoked Potentials) مجموعه ای از هفت موج مثبت است که در طی 12 میلی ثانیه اول به دنبال ایجاد یک کلیک از اسکالپ ثبت می شود و در ارزیابی مسیر شنوایی محیطی و مرکزی و ساقه مغز مفید است. نارسایی مزمن کلیه به دلیل تاثیر عوامل سمی از جمله ترکیبات نیتریک و اختلالات الکترولیتی منجر به تخریب اندام های شنوایی می گردد. هدف از این مطالعه ارزیابی عملکرد اندام های شنوایی و ساقه مغز با استفاده از پاسخ برانگیخته شنوایی ساقه مغز در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه تحت همودیالیز می باشد.روش بررسی: مطالعه از نوع موردی – شاهدی و تحلیلی می باشد. 40 بیمار مبتلا به نارسایی کلیه که تحت همودیالیز در بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) تبریز بودند و 40 فرد سالم و بدون نارسایی مزمن کلیه که مشکلی از نظر شنوایی و ساقه مغز نداشتند، انتخاب شدند. از هر دو گروه BAEP انجام گرفت. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 11 و تست های Independent Sample t-test و ‍Chi-Square مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.یافته ها: در مطالعه BEAP اختلاف معنی داری بین دو گروه مورد و شاهد در موج های III، IV، V، I-III و III-V وجود داشت (P<0.05).بین مدت زمان نارسایی کلیه و تغییرات BEAP ارتباط معنی داری دیده نشد. بین میزان پتاسیم سرم و تغییرات BEAP ارتباط معنی داری بود (P<0.05). هیچ ارتباط معنی داری بین سایر مقادیر آزمایشگاهی و BEAP وجود نداشت (P<0.05).نتیجه گیری: تاخیر موج های III و V و افزایش فاصله I-III و III-V در BEAP بیماران همودیالیزی وجود دارد و یکی از عوامل آن، افزایش میزان پتاسیم سرم است که با همودیالیز مرتب می توان آن را در سطحی که برای ارگان های شنوایی توکسیک نباشد، ثابت نگه داشت و انجام BEAP جهت ارزیابی میزان تخریب ارگان های شنوایی و ساقه مغز در ضمن اورمی مفید است.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb