دوره 32، شماره 4 - ( تیر 1400 )                   جلد 32 شماره 4 صفحات 243-251 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shojaemehr M, alamholo M. EVALUATION OF ANTIBACTERIAL AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF CITRUS GRANDIS ESSENTIAL OIL ON STANDARD BACTERIAL STRAINS. Stud Med Sci. 2021; 32 (4) :243-251
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5023-fa.html
شجاعی مهر محدثه، علم هولو مصطفی. ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی و ضد اکسیدانی اسانس دارابی (Citrus grandis) روی سویه‌های استاندارد باکتریایی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1400; 32 (4) :243-251

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-5023-fa.html


گروه بیوتکنولوژی، انستیتو علوم و تکنولوژی مدرن، دانشگاه روژاوا، قامیشلو، سوریه ، mostafaalamholo@yahoo.com
چکیده:   (310 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: ترکیبات طبیعی به علت داشتن عوارض جانبی کم‌تر و تجزیه زیستی بهتر در مقایسه با آنتی­بیوتیک­ها موردتوجه زیادی قرار گرفته­اند. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدباکتریایی و ضداکسیدانی اسانس برگ و پوست گیاه دارابی بر روی برخی باکتری‌های بیماریزای انسانی هست.
مواد و روش‌ کار: پوست و برگ گیاه دارابی از شمال ایران تحت نظر مرکز تحقیقات مرکبات جمع‌آوری شدند (رامسر، مازندران). اسانس گیری با استفاده از دستگاه کلونجر انجام گرفت. در این مطالعه تجربی فعالیت ضدباکتریایی، حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی به ترتیب با روش انتشار چاهک در آگار و براث میکرودایلوشن و همچنین از معرف 2،2-دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل برای فعالیت ضد رادیکالی بر مبنای درصد مهار رادیکال آزاد استفاده شد.
یافته‌ها: اسانس برگ بیش‌ترین اثر بازدارندگی بر روی باکتری باسیلوس سرئوس (5/0±5/32 میلی‌متر) نشان داد. به‌طور کلی اسانس برگ دارابی در مقایسه با اسانس پوست اثر بازدارندگی بهتری نشان داد. حداقل غلظت بازدارندگی اسانس برگ بر روی باکتری­ باسیلوس سرئوس برابر با 62/0 میکروگرم بر میلی­لیتر و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس پوست بر روی باکتری‌های باسیلوس سابتیلیس، استافیلوکوکوس اورئوس، میکروکوکوس لوتئوس و سودوموناس آئوروژینوزا برابر 62/0 میکروگرم بر میلی­لیتر به دست آمد. با افزایش غلظت اسانس­ میزان مهار رادیکال­های آزاد افزایش یافت. اسانس برگ بیشترین میزان 50 IC را نشان داد.
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، اسانس دارابی خواص ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی قوی نشان داد. در صورت فراوری ترکیبات اسانس دارابی می‌توان آن را برای تحقیقات کاربردی جهت تولید آنتی بیوتیک ها و سنتز داروهای ضدمیکروبی در بخش پزشکی و داروسازی توصیه کرد.
متن کامل [PDF 463 kb]   (115 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.