دوره 30، شماره 12 - ( اسفند 1398 )                   جلد 30 شماره 12 صفحات 993-981 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kheiri A, aliakbarlu J, tehmasebi R. EVALUATION OF ANTIOXIDANT PROPERTIES OF PERCH AND CARP FISH OF ARAS RIVER AND THEIR HEALTH EFFECTS IN HUMANS. Studies in Medical Sciences 2020; 30 (12) :981-993
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4944-fa.html
خیری آقاخان، علی اکبرلو جواد، طهماسبی راحله. ارزیابی خاصیت آنتی‌اکسیدانی ماهی سوف و کپور رودخانه ارس و اثرات سلامتی بخش آن‌ها در انسان. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1398; 30 (12) :981-993

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4944-fa.html


دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، J.aliakbarlu@urmia.ac.ir
چکیده:   (8366 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: ازآنجایی‌که آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی موجود در ماهی‌ها نقش مهمی در مهار رادیکال‌های آزاد و پیشگیری از بیماری‌ها مانند سرطان، آترواسکلروزیس، دیابت و غیره در انسان دارند، این مطالعه به‌منظور سنجش خاصیت آنتی‌اکسیدانی ماهی سوف و کپور رودخانه ارس جهت بررسی اثرات سلامتی بخش آن‌ها در انسان واقع در شمال غرب ایران انجام گردید.
مواد و روش کار: در این پژوهش پس از تهیه عصاره آبی و الکلی گوشت 2 گونه از ماهیان پرمصرف موردمطالعه صیدشده در حوزه رودخانه ارس (سوف و کپور)، خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره آن‌ها با استفاده از روش‌های DPPH، ABTS و RP در مقایسه با BHT موردبررسی قرار گرفت. نتایج با آنالیز واریانس یک‌طرفه و تست تعقیبی دانکن بررسی شد.
یافته‌ها: طبق نتایج به‌دست‌آمده در عصاره‌های آبی و الکلی، گوشت ماهی سوف به‌طور معناداری دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و قدرت احیاکنندگی بالاتری نسبت به ماهی کپور دارا بود. تفاوت معنی‌داری بین خاصیت آنی اکسیدانی گوشت دو گونه ماهی وجود داشت (P<0.05).
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که گوشت ماهی سوف خاصیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری را دارا می‌باشد. این نتایج با توجه به اثرات مفید آنتی‌اکسیدان‌ها برای سلامتی انسان، مصرف ماهی به‌ویژه ماهی‌ها با خواص آنتی‌اکسیدانی و احیاکنندگی بالا مانند ماهی سوف را توصیه می‌کند.
متن کامل [PDF 3049 kb]   (763 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb