دوره 31، شماره 5 - ( مرداد 1399 )                   جلد 31 شماره 5 صفحات 371-364 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشیار بخش علوم تشریح، آناتومی و جنین شناسی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه اورمیه، ارومیه، ایران(نویسنده مسئول) ، ahmadiabbas36@yahoo.com
چکیده:   (2338 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: در این مطالعه تجربی، اثر هیپوتائورین بر لقاح و باروری داخل آزمایشگاهی اووسیتهای حاصل از موشهای مبتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک تجربی طراحی و اجرا شد.
مواد و روش کار: در این مطالعه تجربی، از موش‌های NMRI در سنین 6 تا 8 هفته استفاده شد. موش‌ها به دو گروه کنترل و PCOS تقسیم شدند. برای القاء PCOS تجربی، استرادیول والرات 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم، به‌صورت داخل صفاقی تزریق شد. سپس برای تخمک‌گذاری ابتدا تزریق با 5/7 واحد PMSG در حجم 1/0 میلی‌لیتر و 48-46 ساعت بعد با تزریق 5/7 واحد hCG در حجم 1/0 میلی‌لیتر انجام شد. سرانجام، کورکومین 1/0، 1 و 10 میکرومولار به محیط کشت اووسیت‌های گروه PCOS اضافه شد و میزان رشد و توسعه جنینی در گروه‌های مختلف موردبررسی قرار گرفت (P<0/05).
یافته‌ها: اکثر رویان‌های متوقف‌شده دارای درصد بالایی از لیز و فراگمانتاسیون بوده و رویان‌های متوقف شده جزو تیپ I و II بودند. افزودن هیپوتائورین باعث کاهش میزان لیز و فراگمانتاسیون و کاهش درصد رویان‌های متوقف شده گردید. رویان‌های کم‌تر متوقف شده جزو تیپ III بودند (P<0/05). این بررسی نشان داد که µM 1 هیپوتائورین باعث افزایش درصد لقاح و µM 10 هیپوتائورین باعث افزایش درصد رویان‌های دوسلولی و هم‌چنین درصد بلاستوسیت‌ها را بیش‌تر افزایش داده‌اند (P<0/05).
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد، افزودن غلظت‌های معین هیپوتائورین به‌عنوان ماده آنتی‌اکسیدانی، باعث بهبود و افزایش درصد لقاح و افزایش درصد رویان‌های دوسلولی می‌شود. هم‌چنین در افزایش درصد بلاستوسیست‌ها نیز می‌تواند مفید واقع شود.
متن کامل [PDF 2389 kb]   (624 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فیزیولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.