دوره 30، شماره 4 - ( تیر 1398 )                   جلد 30 شماره 4 صفحات 321-315 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران (نویسنده مسئول) ، mhomayouni6@gmail.com
چکیده:   (3384 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: رادیکال‌های آزاد یکی از عوامل ایجاد سرطان هستند. در صورت ابتلا، برخی از سلول‌های بدن بدون توقف به بافت‌های اطراف پیشروی می‌کنند. مصرف آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی، نقش مثبتی در حفظ وضعیت سلامت بدن ایفا می‌کند. بیماری سرطان و وجود رادیکال‌های آزاد در بدن، پژوهش‌ها را به سمت کشف ماده‌ای موثرتر برای از بین بردن آن‌ها سوق می‌دهد. هدف از این پژوهش بررسی اثر نانوامولسیون اسانس زیره سیاه بر روی سمیت سلولی و حذف رادیکال‌های آزاد می‌باشد.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش فعالیت آنتی‌اکسیدانی نانو امولسیون زیره سیاه با روش‌های DPPH، ABTS در غلظت‌های متفاوت سنجش شد. همچنین سمیت سلولی به روش MTT بر روی سلول‌های سرطانی پستان (TUBO) و سلول‌های نرمال (L929) در غلظت‌های متفاوت از نانوامولسیون بررسی گردید.
یافته‌ها: نتیجه آزمایش‌های آنتی‌اکسیدانی، DPPH و ABTS با IC50 گزارش شدهµg/mL 125 و 25/31 نشان دهنده خاصیت آنتی‌اکسیدانی نانوامولسیون زیره سیاه می‌باشد که با افزایش غلظت، حذف رادیکال‌های آزاد نیز افزایش پیدا کرد. IC50 محاسبه شده در تست MTT بر روی سلول سرطانی پستان حدوداً g/mLµ 25 می‌باشد که نشان دهنده فعالیت ضدسرطانی نانوامولسیون است اما نانوامولسیون در غلظت‌های پایین تأثیر قابل توجهی بر روی سلول‌های نرمال نداشته است.
بحث و نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که نانوامولسیون اسانس زیره سیاه توانایی مهار تکثیر سلول‌های سرطانی و نیز مهار رادیکال‌های آزاد را دارا است.
متن کامل [PDF 874 kb]   (1448 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: بیوشیمی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.