دوره 28، شماره 12 - ( ماهنامه اسفند 1396 )                   جلد 28 شماره 12 صفحات 836-826 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eskandarian A, Ghotbeddin Z, Fatemi Tabatabaei S R, Jamshidian J. EFFECTS OF CROCIN FOLLOWING INDUCTION OF HYPOXIA MODEL ON AVOIDANCE MEMORY AND MOTOR ACTIVITY IN YOUNG RAT. Studies in Medical Sciences 2018; 28 (12) :826-836
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4243-fa.html
اسکندریان احمد، قطب الدین زهره، فاطمی طباطبایی سید رضا، جمشیدیان جواد. بررسی اثر کروسین متعاقب ایجاد مدل صرعی با هیپوکسی بر حافظه احترازی و فعالیت حرکتی در موش صحرایی جوان. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1396; 28 (12) :826-836

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-4243-fa.html


دانشگاه شهید چمران اهواز ، ghotbeddiny2010@gmail.com
چکیده:   (4524 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: هیپوکسی شایع‌ترین علت تشنج در نوزادان است. تشنج‌های ناشی از هیپوکسی باعث افزایش دائمی تحریک‌پذیری نورون‌ها می‌شود و با تغییر فعالیت و انعطاف‌پذیری سیناپسی منجر به اختلال حافظه می‌شود. کروسین (Crocus sativus L.) یک کاروتنوئید محلول در آب و از مهم‌ترین اجزای فعال زعفران است و بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که در بهبود یادگیری، حافظه و فعالیت حرکتی نقش مهمی دارد. در این کار اثر کروسین متعاقب ایجاد مدل صرعی با هیپوکسی بر حافظه احترازی و فعالیت حرکتی در موش صحرایی جوان موردمطالعه قرار گرفت.
مواد و روش‌ کار: در این آزمایش 40 سر موش صحرایی جوان (نژاد ویستار) با محدوده سنی (12-10) روزه، وزن تقریبی (22-18) گرم در دمای اتاق (2±23) نگهداری شدند. موش‌ها به 4 گروه آزمایشی تقسیم شدند: شاهد، کروسین، هیپوکسی تنها و گروه هیپوکسی تیمار شده با کروسین. به‌منظور ایجاد هیپوکسی موش‌ها به مدت 15 دقیقه در جعبه هیپوکسی با 7 درصد اکسیژن و 93 درصد نیتروژن قرار گرفتند. موش‌های دریافت‌کننده کروسین پس از طی دوران شیردهی، کروسین را به میزان 30 میلی‌گرم بر کیلوگرم و به مدت 21 روز به روش تزریق درون صفاقی دریافت کردند. در پایان، حافظه احترازی غیرفعال، تعادل و فعالیت حرکتی به ترتیب با دستگاه‌های شاتل باکس، روتارود و جعبه باز سنجیده شدند.
یافته‌ها: نتایج یک کاهش تأخیر در زمان ورود به اتاق تاریک و افزایش زمان سپری‌شده در اتاق تاریک را در آزمون اجتنابی غیرفعال پس از هیپوکسی نشان داد (05/0>p) که با پس درمانی کروسین مهار شد. هیپوکسی همچنین باعث اختلال تعادل و فعالیت حرکت در آزمون‌های روتارود و میدان باز شد (05/0>p) که با تیمار کروسین مهار شد.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که هیپوکسی باعث اختلال یادگیری اجتنابی غیرفعال، تعادل و فعالیت حرکتی می‌شود و تیمار با کروسین باعث بهبود این تغییرات می‌شود.
متن کامل [PDF 612 kb]   (1178 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: فیزیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb