دوره 27، شماره 6 - ( ماهنامه شهریور 1395 )                   جلد 27 شماره 6 صفحات 493-486 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات ویروس شناسی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران ، msh.biotechnology@gmail.com
چکیده:   (5021 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: دوکسوروبیسین با نام تجاری آدریامایسین (Adriamycin) یک داروی ضد سرطان است که با رشد و گسترش سلول‌های سرطانی که در بدن اختلال ایجاد می‌کنند مبارزه می‌کند. هدف از این مطالعه تولید نانو فیبرهای پلی‌آمید و آمین (PAMAM) حاوی داروی داکسوربیسین به روش الکتروریسی می‌باشد.

مواد و روش‌ کار: این مطالعه به‌صورت توصیفی-مقطعی، در دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بین سال‌های 1393 تا 1394 انجام گردید، در این پژوهش غلظت PAMAM در اتانول، نسبت دارو به پلیمر، ولتاژ و شدت‌جریان خروجی به‌عنوان متغیرهای مستقل و قطر الیاف تولیدشده به‌عنوان متغیر وابسته انتخاب و مطالعه گردیده است، سپس با استفاده از نرم‌افزار SPSS معادله حاکم بر تولید نانو فیبرها موردبررسی و فیلم‌های پلیمری حاوی دارو به‌وسیله SEM ازنظر مورفولوژیک و قطر الیاف و به‌وسیله FT-IR ازنظر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی موردبررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج این بررسی‌ها نشان داد که با توجه به FT-IR گرفته‌شده از دارو همراه پلیمر بعد از فرآیند الکتروریسی این نتیجه به ‌دست آمد که هیچ‌یک از این دو ماده خصوصیات خود را طی فرآیند الکتروریسی از دست ندادند و هیچ‌گونه تغییر شیمیایی در ساختار آن‌ها مشاهده نشد.

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که اگر غلظت محلول و نسبت دارو به پلیمر کاهش پیدا کند فیبرهایی ناقص تشکیل می‌شود و با کاهش بیشتر این دو پارامتر شاهد تشکیل میکرو و نانوذره خواهیم بود.

 

متن کامل [PDF 751 kb]   (2399 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.