دوره 27، شماره 2 - ( ماهنامه اردیبهشت 1395 )                   جلد 27 شماره 2 صفحات 113-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، مرکز تخصصی طب کار، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، mohebbi_iraj@yahoo.co.uk
چکیده:   (4980 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: صدا یکی از مهم‌ترین عوامل آسیب رسان در محیط‌های صنعتی است به‌طوری که سبب اختلالات شنوایی و غیرشنوایی می‌شود. یکی از اثرات مهم غیرشنوایی آن افت عملکرد و کاهش بهره­وری در مواجهه با صدا است؛ هدف از این پژوهش بررسی تأثیر مواجهه با ترازهای فشار صوت منتخب در انجام وظایف مهارتی می‌باشد.

مواد و روش کار: برای انجام آزمون‌های موردنظر در مطالعه ابتدا محیط آزمایشگاهی را آماده نموده و با اجرای نرم‌افزار مربوطه  (gold wave) شدت صوت‌های 4۰،۶۰،80 و ۱۰۰ دسی بل را در جایگاه آزمایش‌شونده به صورت ثابت ایجاد گردید و از فرد خواسته شد با شروع ایجاد صدا و پس از توقفی 1 الی 2 دقیقه‌ای آزمون هماهنگی دو دست را انجام دهد. مدت زمان انجام آزمون و تعداد خطاها ثبت و ضبط گردید؛ و پس از انجام این مرحله, مراحل بعدی با تنظیمات مربوط به همان مرحله شروع شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که از نظر متوسط طول مدت انجام تست اثر متقابل تراز شدت صوتی و جنسیت رابطه‌ی معنی‌داری وجود ندارد (96/0=P) همچنین متوسط طول مدت زمان انجام تست در گروه مردان و زنان تفاوت آماری معنی‌داری ندارد (51/0=P) و میانگین مدت زمان انجام تست در سطوح مختلف شدت صوت تفاوت معنی‌داری را نشان می‌دهد (P<0/001).

نتیجه‌گیری: بر طبق نتایج به‌دست‌آمده با افزایش فشار صوت تعداد خطاها نیز افزایش می‌یابد؛ که با کاهش دقت فرد همراه است.

متن کامل [PDF 223 kb]   (1842 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: طب فیزیکی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.