دوره 27، شماره 12 - ( ماهنامه اسفند 1395 )                   جلد 27 شماره 12 صفحات 1031-1025 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، mohammadig@yahoo.co.nz
چکیده:   (6957 مشاهده)
زمینه و هدف: هذیان یک مشکل شایع در بیماران بستری است و ممکن است زندگی بیمار را تهدید کند. بیماران تحت عمل جراحی ممکن است چنین عارضه شایع را تجربه کنند. مرگ و میر زیاد در بیماران مبتلا به هذیان و عدم بهبودی سریع از این بیماری ، اهمیت رسیدگی به این مشکل را نشان می دهد. بنابراین هدف از این مطالعه نشان دادن عوامل خطر در جراحی های اصلی سرطان سر و گردن است که باعث ایجاد دلهره و کمک به بیماران می شوند.

مواد و روش ها: در این مطالعه ، 104 بیمار مبتلا به نامزدهای سرطان سر و گردن برای جراحی در بیمارستان امام رضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی تبریز مورد بررسی قرار گرفتند. مشخصات دموگرافیک و عوامل خطر هذیان ثبت شد و تست شخصیتی MMPI انجام شد. تمام نمونه های مورد مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های T-TEST و ANOVA تحلیل شدند.

یافته ها: براساس اطلاعات به دست آمده 49.4٪ از شرکت کنندگان در این تحقیق زن و 6/59٪ از مردان بودند. بیش از 16٪ از آنها بیماری قبلی مانند فشار خون بالا ، دیابت ، انفارکتوس قلبی ، فیبریلاسیون دهلیزی و بیماری ریوی داشتند.

نتایج نشان داد که 90.4٪ بیماران بدون هذیان و 6/9٪ از بیماران هذیان را تجربه کرده اند. یافته ها همچنین نشان داد که بیشترین تشخیص از نظر توالی آزمون MMPI مربوط به اختلال اضطراب مانند افسردگی اسکیزو و عوارض است. نتایج حاکی از آن است که بین سواد و احتمال ابتلا به هذیان بیماران رابطه معناداری وجود دارد. بین نوع عمل جراحی و خطر هذیان در سرطان حنجره رابطه معنی داری وجود دارد (1/0٪ P) و همچنین بین عوامل MMPI و دلیریوم که دارای MA است (0/0 = P) رابطه معنی داری وجود داشت (P = 0/0 = p) p =٪ 0.5). رابطه دلپذیری بین هذیان و وجود فشار خون بالا ، دیابت ، مدت اقامت در ICU و مدت بیماری های قلبی ریوی ، پتاسیم ، سدیم و گلوکز مشاهده نشد. یافته های دیگر همچنین نشان می دهد که آزمایش MMPI می تواند به عنوان ابزاری برای تشخیص Delirium استفاده شود.

نتیجه گیری: به دلیل مرگ و میر بالا در بیماران هذیان ، می توان از آزمایش های شناختی برای تشخیص افراد پرخطر استفاده کرد. روان درمانی یا روان درمانی یکی از اولین قدم های درمانی است.
متن کامل [PDF 256 kb]   (2443 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: گوش و حلق و بینی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.