دوره 27، شماره 8 - ( ماهنامه آبان 1395 )                   جلد 27 شماره 8 صفحات 649-642 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

aghakhani N, Torabi M, Hazrati A, Alinejad V, Esm Hosseini G R, Nikonejad A. THE RELATIONSHIP BETWEEN SPIRTUAL WELLBEING AND DEPRESSION IN MEDICAL STUDENTS OF URMIA UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES. Studies in Medical Sciences 2016; 27 (8) :642-649
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3119-fa.html
آقاخانی نادر، ترابی مهدی، حضرتی افشین، علی‌نژاد وحید، اسم حسینی غلامرضا، نیکونژاد علیرضا. ارتباط بین سلامت معنوی و افسردگی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1395; 27 (8) :642-649

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3119-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، nikoonejad.anikoo@gmail.com
چکیده:   (7800 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: افسردگی یکی از چالش‌های شایع روانی در جامعه است که منحصر به زمان و مکان و شخص خاصی نیست و همه گروه‌های جامعه ازجمله دانشجویان را می‌تواند در برگیرد. درگذشته، تأثیر مثبت معنویت بر سلامت روان اثبات شده و این ارتباط معنادار شناخته شده است. لذا پژوهش حاضر برای تعیین رابطه ابعاد مختلف معنویت و افسردگی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه اجرا گردید.

مواد و روش‌ کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-همبستگی است. با توجه به معیارهای مطالعه، تعداد 90 نفر از دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه به روش نمونه‌گیری آسان انتخاب شدند. برای انجام طرح از پرسشنامه‌های اطلاعات دموگرافیک، سلامت معنوی Palutzian & Ellison و افسردگی دانشجویان (USDI) استفاده شد. سپس داده‌ها وارد SPSS شده و با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و درصد فراوانی) و تحلیلی (t-student و chi square) مورد تجزیه‌و‌تحلیل آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: 59درصد از افراد شرکت‌کننده در این مطالعه را زنان و 41درصد را نیز مردان تشکیل دادند. 7/96درصد افراد متأهل بودند. 68 تن از دانشجویان در خوابگاه سکونت داشتند، 34 نفر رضایت از زندگی خود را کم گزارش نمودند و 87 دانشجو سطح متوسطی از درجه معنویت را نشان دادند. بین وضعیت تأهل و معنویت ارتباط معنادار و بین افسردگی و معنویت نیز ارتباط معکوس معنی‌داری وجود داشت و در سایر مشخصات دموگرافیک ارتباط معنی‌داری مشاهده نگردید.

بحث و نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشان داد که بین افسردگی و معنویت ارتباط معکوس معنی‌داری وجود دارد. به‌بیان‌دیگر، هرقدر درجه معنویت دانشجویان بیشتر باشد، میزان افسردگی در آن‌ها کم‌تر است. از این نتیجه این‌گونه می‌توان برداشت کرد که درجه‌ی معنویت یکی از پیش‌بینی کننده‌های مهم افسردگی می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: سلامت معنوی، افسردگی، دانشجو
متن کامل [PDF 441 kb]   (3141 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb