دوره 26، شماره 6 - ( ماهنامه _شهریور 1394 )                   جلد 26 شماره 6 صفحات 481-475 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، dr.j.najafzadeh@gmail.com
چکیده:   (10689 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: آنتی A1 جزء آنتی‌بادی‌های سرد به شمار می‌رود و اهمیت بالینی ندارد اما چنانچه آنتی A1 در دمای 37 درجه واکنش دهد، دارای اهمیت بالینی است که این مسئله به‌ندرت اتفاق می‌افتد. بیش از 80 درصد افراد دارای گروه‌های خونی A و AB، دارای زیرگروه خونی A1 و A1B می‌باشند و در 20 درصد باقی‌مانده، زیرگروه‌های غیر A1 که البته در اکثریت موارد، زیرگروه A2 (یا A2B) می‌باشند. فنوتیپ A1 به‌طورمعمول در آزمون سازگاری بررسی نمی‌شود. بااین‌حال، برخی از بیماران و اهداکنندگان ممکن است به‌عنوان  A غیر A1 و یا AB غیر  A1B، به علت وجود آنتی‌بادی ضد A1 در پلاسما در این بررسی‌ها مورد ارزیابی قرار گیرند. در این بررسی، ما در مورد شیوع گروه‌های خونی که دارای آنتی‌بادی A1 می‌باشد و ازنظر کلینیکی دارای اهمیت می‌باشد، پرداختیم.

 

 

مواد و روش کار: این پژوهش به‌صورت توصیفی انجام شد و تعداد 245 بیمار به‌صورت تصادفی جمع‌آوری شدند. و میزان شیوع زیرگروه‌های A1 و A2 و وجود آنتی‌بادی‌های ضد A1 تعیین شد.

 

 

یافته‌ها: نسبت زیرگروه‌های A1 و A2 در افراد با گروه خونی A در نمونه موردمطالعه ما، بدین‌صورت می‌باشد که در حدود 6/94 درصد موارد دارای زیرگروه A1 و در حدود 4/5 درصد موارد دارای زیرگروه A2 بودند. نسبت و شیوع آنتی A1 در افراد با گروه خونی A2 در نمونه موردمطالعه ما، با توجه به عدم وجود آنتی A1 در نمونه‌های بیماران، در حد صفر بود.

 

 

نتیجه‌گیری: جمع‌آوری اطلاعات نشان داد که بررسی برخی زیرگروه‌ها نظیر A1 و A2 و آنتی A1 در گروه‌های خونی (باوجود نادر بودن) می‌تواند در گروه‌بندی ABO، مفید و حیاتی واقع شود.

 

 

 

 

 

متن کامل [PDF 226 kb]   (3273 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: انکولوژی بالینی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.