پیشزمینه و هدف: عفونت دستگاه ادراری شایعترین عفونت باکتریایی در دریافتکنندگان پیوند کلیه میباشد. هدف این مطالعه تعیین الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی ایزولههای بالینی اشریشیاکلی و کلبسیلاپنومونیه جداشده از کشت ادرار بیماران پیوند کلیه و تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MIC) ایزولهها نسبت به آنتیبیوتیک سفوتاکسیم میباشد.
مواد و روشها: باکتریهای اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه از نمونههای ادرار بیماران پیوند کلیه با روشهای استاندارد باکتریشناسی جمعآوری و شناسایی شدند. بعد حساسیت آنتیبیوتیکی ایزولهها نسبت به سفوتاکسیم، سیپروفلوکساسین، جنتامیسین، آمپیسیلین، آزترونام، نیتروفورانتوئین، ارتاپنم، ایمیپنم و تری متوپریم- سولفامتوکسازول با روش انتشار از دیسک سنجیده شد و درنهایت MIC ایزولهها نسبت به سفوتاکسیم تعیین گردید.
نتایج: از 96 ایزوله جمعآوریشده از کشت ادرار، (4/59 درصد) 57 ایزوله بهعنوان اشریشیاکلی و (6/40 درصد) 39 ایزوله بهعنوان کلبسیلا پنومونیه تعیین هویت شدند. بر اساس نتایج آزمون تعیین حساسیت آنتیبیوتیکی، بیشترین مقاومت به ترتیب نسبت به آمپیسیلین (8/95 درصد) و تریمتوپریم- سولفامتوکسازول (1/78 درصد) و کمترین میزان مقاومت به ایمیپنم (4/10 درصد) مشاهده شد. 7/67 درصد ایزولهها با تعیین مقادیر MIC نسبت به سفوتاکسیم مقاوم بودند.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه بیانگر گسترش مقاومتهای چند دارویی در بین ایزولههای بهدستآمده از نمونه ادرار بیماران پیوند کلیه در ارومیه هست که مانع استفاده از آنتیبیوتیکهایی مانند سفالوسپورینها در درمان میشود و بر کنترل و غربالگری آزمایشگاهی مداوم این ایزولهها تأکید میکند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |