دوره 25، شماره 8 - ( ماهنامه آبان 1393 )                   جلد 25 شماره 8 صفحات 726-718 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roghani M, Baluchnejadmojarad T, Pooladvand S. THE EFFECT OF ACETYL L CARNITINE ON PREVENTION OF HIPPOCAMPAL NEURODEGENERATION AND MOSSY FIBER SPROUTING IN AN EXPERIMENTAL MODEL OF TEMPORAL LOBE EPILEPSY IN RAT. Studies in Medical Sciences 2014; 25 (8) :718-726
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2446-fa.html
روغنی مهرداد، بلوچ نژادمجرد ، توراندخت، پولادوند سمیه. اثر استیل آل کارنیتین در جلوگیری از تحلیل نورون‌های هیپوکمپ و جوانه زدن فیبرهای خزه‌ای در مدل تجربی صرع گیجگاهی در موش صحرایی. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1393; 25 (8) :718-726

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2446-fa.html


مرکز تحقیقات نوروفیزیولوژی، دانشگاه شاهد، تهران ، mehjour@yahoo.com
چکیده:   (9808 مشاهده)

پیش‌زمینه و هدف: صرع گیجگاهی به علت تغییرات ساختمانی و متابولیک در ناحیه هیپوکمپ شامل تحلیل رفتن نورون‌ها می‌باشد. با توجه به اثر ضدتشنجی و حفاظت عصبی استیل آل کارنیتین، هدف بررسی حاضر تعیین اثر سودمند این ماده در جلوگیری از تغییرات بافتی در ناحیه هیپوکامپ در مدل تجربی صرع گیجگاهی بود.

مواد و روش کار: در این بررسی، 32 موش صحرایی به چهار گروه یکسان شم، شم پیش تیمار شده با استیل آل کارنیتین، صرعی و صرعی پیش تیمار شده با استیل آل کارنیتین تقسیم شدند. برای صرعی نمودن حیوانات از تزریق داخل هیپوکمپی و یک‌طرفه‌ی اسید کاینیک به میزان 4 میکروگرم برای هر موش استفاده شد. استیل آل کارنیتین به میزان 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم به‌صورت خوراکی و روزانه و به مدت 3 روز تا زمان جراحی تجویز شد. در پایان کار، دو روش رنگ‌آمیزی نیسل و تیم در مورد برش‌های بافتی اجرا شد.

یافته‌ها: القا صرع با اسید کاینیک با یک رفتار تشنجی بارز همراه بود و پیش تیمار با استیل آل کارنیتین موجب کاهش معنی‌دار شدت حملات تشنجی شد (01/0p<)، تراکم نورون‌های نیسل در سه ناحیه CA1، CA3 و نافی هیپوکمپ در گروه صرعی شده یک کاهش معنی‌دار در مقایسه با گروه شم نشان داد (001/0-005/0p<) و پیش‌درمان با استیل آل کارنیتین موجب افزایش معنی‌دار آن در دو ناحیه CA1 و CA3 گردید (01/0-05/0p<)، ازنظر شدت جوانه زدن فیبرهای خزه‌ای نیز در گروه صرعی شده، یک افزایش معنی‌دار نسبت به گروه شم مشاهده شد (005/0p<) و پیش تیمار با استیل آل کارنیتین موجب کاهش معنی‌دار آن گردید (05/0p<).

نتیجه‌گیری: تجویز استیل آل کارنیتین دارای اثر ضد صرعی می‌باشد، موجب حفظ تراکم نورونی در نواحی CA1 و CA3 هیپوکمپ می‌گردد و باعث کاهش شدت جوانه زدن در ناحیه دندانه‌دار هیپوکمپ در مدل تجربی صرع گیجگاهی می‌گردد.

 

متن کامل [PDF 388 kb]   (1846 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb