دوره 15، شماره 4 - ( دى 1383 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فرهودی مهدی ، نیکان فر مسعود ، صفاییان عبدالرسول . تکرار پذیری نتایج داپلرترانس کرانیال در اندازه گیری سرعت جریان خون شرایین اصلی مغز. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1383; 15 (4) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-21-fa.html


چکیده:   (10995 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: روش داپلر ترانس کرانیال روشی است که به اندازه گیری سرعت جریان خون مغز در عروق اصلی مغز با استفاده از سونوگرافی و اصل دالپر می پردازد. با توجه به نقش تجربه در روش های سونوگرافیک از جمله مطالعه داپلر ترانس کرانیال و راه اندازی آن در دو مرکز پزشکی رازی و امام دانشگاه علوم پزشکی تبریز از سال 1379 گروه تحقیق بر آن شد تا میزان تکرارپذیری اندازه گیری ها را بررسی نماید.مواد و روش: در این بررسی 20 بیمار بستری در بخش اعصاب مرکز پزشکی رازی تبریز انتخاب شدند. نخست توسط معاینه گر اول سرعت جریان خون متوسط در 11 شریان اصلی مغز شامل شرایین مغزی میانی، مغزی قدامی، مغزی خلقی، سیفون کاروتید و ورتبرال در دو طرف راست و چپ و شریان بازیلر ثبت شد. سپس معاینه کننده دیگر به فاصله 0-3 روز همان بیماران را دوباره با همان دستگاه مورد بررسی قرار داده و نتایج را ثبت نمود. در نهایت مقادیر به دست آمده با هم مقایسه و با روش آماری تکرار، اندازه گیری آنالیز گردید.یافته ها: اختلاف اندازه گیری سرعت جریان خون متوسط در تمام شرایین مذکور از نظر آماری معنی دار نبوده و میزان آلفای کورنباخ 0.81670 بدست آمد که تکرار پذیری بسیار بالایی را نشان می دهد، که در مقایسه با مطالعات متعدد منتشره همسانی مناسبی دارد.بحث و نتیجه گیری: با توجه به تحقیق حاضر روش داپلر ترانس کرانیال می تواند توسط افراد با تجربه و با اختلاف اندازه گیری غیر قابل ملاحظه مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: داپلر، سرعت جریان خون، تکرار پذیری
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb