دوره 14، شماره 1 - ( فروردين 1382 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

انشایی علی . نتایج درمان آناستاموز یک مرحله ای کولون چپ در بیماری های انسدادی آن از سال 1376 لغایت 1381 در بیمارستان امام خمینی ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1382; 14 (1) :9-15

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-193-fa.html


چکیده:   (13191 مشاهده)
پیش زمینه و هدف: اعمال جراحی که به طور اورژانسی در بیماری های انسدادی بر روی کولون چپ انجام می شود. اغلب دو مرحله ای است ابتدا برای بیمار کولستومی تعبیه شده و سپس عمل ترمیم آن در مرحله بعدی انجام می شود. در این مطالعه به جای عمل دو مرحله ای، عمل یک مرحله ای آناستاموز اولیه برای بیماران انجام شده عوارض درمانی آن مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش: در یک مطالعه آینده نگر تعداد 35 بیماری که به علت بیماری های انسدادی کولون چپ نیاز به عمل اورژانسی داشتند، انتخاب شدند این بیماران فاقد ایسکمی کولون، شوک سپتیک، پریتونیت و جنرالیزه بودند، عمل یک مرحله ای رزکسیون کولون و آناستاموز اولیه همراه با دکامپرشن روده و درناژ شکم انجام شد و عوارض آن مورد بررسی قرار گرفت. جمعیت مورد از نظر سنی در یک طبقه سنی بودند و همگی بالای 40 سال داشتند. یافته ها: عوارض این نوع عمل جراحی از لحاظ عوارض شامل عفونت زخم 20%، نارسایی کلیوی 17.1%، مرگ و میر بعد از عمل 5.7% بود. از لحاظ عوارض اختصاصی مثل نشت محل آناستاموز 5.7%، بیستول گوارشی 2.8%، آبسه های داخل شکم 2.8%، ایلئوس طول کشیده 14.3%، پریونیت جنرالیزه بهد از عمل 2.8% بوده است. میانگین سنی افراد 64 سال بود (81-40 سال) و به ترتیب علت بیماری انسدادی کولون کانسر کولون، ولولوس سیگمویید. بیماری التهابی و چسبندگی بود. میانگین طول در بیمارستان 9 روز بود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، عمل یک مرحله ای کولون چپ از عوارض قابل قبولی برخوردار می باشد، و چون بسیاری از عوارض عمل دو مرحله ای خود به خود حذف می شود برای درمان بیماران با انسداد کولون چپ پیشنهاد می شود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb