دوره 24، شماره 7 - ( ماهنامه مهر 1392 )                   جلد 24 شماره 7 صفحات 542-534 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه رازی کرمانشاه ، J.karami@razi.ac.ir
چکیده:   (11440 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: با توجه به الگوی ابعادی علائم وسواسی-اجباری و با تکیه بر پژوهش‌هایی که بر وجود علائم وسواسی-اجباری در جمعیت عمومی تاکید دارند، این پژوهش با هدف تعیین رابطه آلکسی‌تیمیا، عاطفه مثبت و عاطفه منفی با نشانگان اختلال وسواسی-اجباری انجام گرفت.

مواد و روش‌کار: برای انجام پژوهش 300 نفر از دانشجویان رشته‌های مختلف دانشگاه رازی کرمانشاه به روش تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. طرح پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود که برای گرد آوری داده‌ها از پرسشنامه نشانگان اختلال‌های روانی (SCL_90) خرده مقیاس وسواسی-اجباری، پرسشنامه آلکسی‌تیمیا FTAS-20)) و مقیاس عاطفه مثبت و منفیPANAS-X)) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از شاخص‌های آماری همبستگی و رگرسیون استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین عاطفه منفی، آلکسی تیمیا و خرده مقیاس‌های آن با نشانگان اختلال وسواسی-اجباری رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد. همچنین بین عاطفه مثبت و نشانگان اختلال وسواسی-اجباری رابطه منفی و معنی‌داری به دست آمد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای آلکسی‌تیمیا، عاطفه مثبت و منفی توان پیش‌بینی نشانگان اختلال وسواسی-اجباری را دارند.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که هیجان‌ها در پیش‌بینی بروز اختلال وسواسی-اجباری نقش مهمی دارند.

متن کامل [PDF 154 kb]   (3423 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.