دوره 24، شماره 6 - ( ماهنامه شهریور 1392 )                   جلد 24 شماره 6 صفحات 422-414 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Manafi G, Hazrati tappeh K, Diba K, Mohammadzadeh H, Asgharzadeh M, Gheibi S. EVALUATION OF FREQUENCY OF GIARDIA LAMBLIA SUB SPECIES BY PCR-RFLP IN HOSPITALIZED CHILDREN,S STOOL SPECIMENS IN URMIA MUTAHHARI HOSPITAL. Studies in Medical Sciences 2013; 24 (6) :414-422
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1807-fa.html
منافی غلامرضا، حضرتی تپه خسرو، دیبا کامبیز، محمدزاده حبیب، اصغرزاده محمد، غیبی شاه صنم. ارزیابی فراوانی زیرگونه‌های ژیاردیالامبلیا به روش PCR-RFLP در نمونه‌های مدفوع کودکان بستری شده در مرکز آموزش و درمانی مطهری شهر ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (6) :414-422

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1807-fa.html


مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، hazrati_tappeh@yahoo.co.nz
چکیده:   (10299 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: ژیاردیا لامبلیا یکی از شایع‌ترین پروتوزواهای تاژکدار روده‌ای است که گروه وسیعی از میزبانان مهره‌دار را آلوده می‌کند. ژیاردیا یکی از معمول‌ترین پاتوژن‌های روده‌ای در بچه‌هاست که باعث اختلالات شدید روده‌ای و تأخیر در رشد می‌شود.این مطالعه برای تعیین زیرگونه‌های ژیاردیالامبلیا به وسیله روش PCR-RFLP با استفاده از ناحیه گلوتامات دهیدروژناز از کودکان بستری شده در بیمارستان مطهری ارومیه، آذربایجان غربی در ایران انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه، 34 نمونه مدفوع از کودکان بستری شده در بیمارستان مطهری ارومیه که با استفاده از میکروسکوپ نوری دارای کیست‌های ژیاردیا بودند جمع‌آوری شد. کیست‌ها به طور نسبی به وسیله روش گرادیان سوکروز تغلیظ و سپس جهت حذف موثر مهار کننده‌های PCR، به وسیله آب مقطر استریل شستشو داده شد. DNA ژنومیک انگل ژیاردیا به وسیله سیکل‌های انجماد و ذوب کردن و سپس روش فنل کلروفرم استخراج شد. برای تمایز زیرگونه‌های A، B که در انسان‌ها یافت می‌شود یک آزمایش PCR-RFLP تک مرحله‌ای انجام گرفت. در این روش یک قطعه‌ای به اندازه432 bp مورد انتظار بود، تکثیر یافت و سپس برای تعیین زیرگروه‌های انگل، از آنزیم‌های محدود کننده اختصاصی RsaI، BspL1 استفاده شد.

یافته‌ها: از 720 نمونه بررسی شده میکروسکوپی، به طور کلی 34 نمونه از نظر وجود کیست ژیاردیا مثبت بودند که میزان شیوع انگل 72/4درصد گزارش شد.آزمایش PCR-RFLP بر روی این نمونه‌ها آشکار کرد که 28 نمونه (3/93%) دارای ژنوتایپ BIII و دو نمونه (7/6%) متعلق به زیر گروه BIV می‌باشد.

نتیجه گیری: PCR-RFLP یک روش قوی و قابل اعتمادی است که ما را در تعیین موثر ژنوتایپ در بین زیرگونه‌های ژیاردیا با استفاده از ژن ناحیه گلوتامات دهیدروژناز میسر ساخته و شناسایی وجود ژنوتایپ‌های مخلوط را ممکن می‌سازد. بر اساس نتایج یک منشأ حیوانی از عفونت پیشنهاد می‌شود.

متن کامل [PDF 164 kb]   (2940 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb