دوره 24، شماره 2 - ( ماهنامه اردیبهشت 1392 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 96-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi B, Rasouli D, Azizi F, Makhdoumi K. SURVEY OF COMMUNITY ORIENTED MEDICAL EDUCATION FROM THE VIEWPOINT OF PHYSIOPATHOLOGY URMIA UNIVERSITY STUDENTS. Studies in Medical Sciences 2013; 24 (2) :90-96
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1638-fa.html
رحیمی بهلول، رسولی داود، عزیزی فریدون، مخدومی خدیجه. بررسی میزان جامعه‌نگر بودن آموزش پزشکی از دیدگاه دانشجویان فیزیوپاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1392; 24 (2) :90-96

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1638-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، bahlol.rahimi@umsu.ac.ir
چکیده:   (10183 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: در سال‌های اخیر فعالیت‌های زیادی برای تغییر در سیستم آموزشی و بهبود آموزش پزشکی و پیراپزشکی صورت گرفته است. یکی از این تغییرات ادغام آموزش علوم پزشکی در وزارت بهداشت و درمان و به تبع آن راه اندازی آموزش جامعه‌نگر می‌باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی و مقایسه میزان جامعه‌نگر بودن آموزش پزشکی از دیدگاه دانشجویان فیزیوپاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال‌های 1384 و 1391 می‌باشد.

روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی می‌باشد که به صورت مقطعی بر روی کلیه دانشجویان فیزیوپاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با روش نمونه گیری غیراحتمالی آسان در سال‌های تحصیلی 1384و 1391  انجام شده است. حجم نمونه برابر با حجم جامعه می‌باشد که شامل 47 نفر دانشجوی پاتوفیزیولوژی(سال 1384) و 58 نفر(سال 1391) می‌باشد.

یافته‌ها: بیشترین میزان تبحر دانشجویان در دوره پزشکی از نظر دانشجویان فیزیوپاتولوژی سال 1384، مربوط به متدولوژی تحقیق به میزان 8/46درصد، رهبری و مدیریت تیم پزشکی به میزان 6/42درصد و آخرین اطلاعات پزشکی به میزان 4/40درصد است و ناموفق‌ترین آن‌ها مربوط به آخرین اطلاعات پزشکی، دانش کسب شده در زمینه علوم پایه، پیشگیری از بیماری‌ها، تشخیص بالینی و درمان بیماری‌ها بود. و از نظر دانشجویان در سال 1391 مربوط به مربوط به متدولوژی روش تحقیق به میزان 31درصد، رهبری و مدیریت تیم پزشکی به میزان 19درصد و آخرین اطلاعات پزشکی به میزان 19درصد است و ناموفق‌ترین آن‌ها مربوط به علوم اجتماعی، رفتاری و مسائل انسانی می‌باشد.

نتیجه گیری: هرچند دانشگاه تاکید زیادی بر روی آموزش پزشکی مبتنی بر جامعه دارد ولی هنوز فاصله زیادی تا میزان رضایت بخش و مطلوب دارد. با وجود چنین فاصله‌ای، قرار گرفتن پزشکان در بطن جامعه و مشاهده شرایط جامعه تأثیر فراوانی بر روی مطابقت پزشکان با نیازهای واقعی جامعه دارد.

 

متن کامل [PDF 168 kb]   (2851 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb