دوره 23، شماره 7 - ( ویژه نامه اسفند 1391 )                   جلد 23 شماره 7 صفحات 766-761 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ،گروه فیزیولوژی ، khalaji.naser@gmail.com
چکیده:   (11180 مشاهده)

  پیش زمینه و هدف: کله سیستیت یکی از بیماری‌های شایع دستگاه گوارش می‌باشد که می‌تواند به صورت حاد یا مزمن خود را نشان بدهد و عوامل متعددی باعث بروز این بیماری می‌گردد. شیوع و اپیدمیولوژی این بیماری به دنبال تغییر در روش‌های زندگی و صنعتی شدن جوامع رو به تغییر است.هدف از این مطالعه بررسی شیوع بیماری به صورت حاد و مزمن در سنین مختلف، جنسیت و محل سکونت می‌باشد.

 

 

  مواد و روش کار: بیمارانی که در سال 1389 در بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه با تشخیص کله سیستیت بستری و تحت عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک قرار گرفته بودند بررسی شدند . تقسیم بندی بیماران در دو گروه کله سیستیت حاد و مزمن بر اساس یافته‌های جراحی و پاتولوژی بیمار انجام گرفت و داده‌ها توسط آزمون مجذور کای و با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردیدند.

 

 

  یافته‌ها: 448 بیمار بررسی شده در این مطالعه 313 مورد کله سیستیت مزمن، 135 مورد کله سیستیت حاد بود . بیشترین مقدار در دهه پنجم زندگی یعنی بین 40 تا 50 سالگی بود. که 81 مورد گزارش شد. از کل بیماران 353 مورد خانم‌ها و 95 مورد آقایان بودند. و نیز 180 مورد از کل بیماران روستائی و 268 مورد شهر نشین بودند. 

 

  نتیجه گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه شیوع بیماری در سنین بین 40 تا 60 سالگی در خانم‌ها بیشترین مقدار بود. دلیل این موضوع می‌تواند تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی باشد و همچنین شیوع بیشتر کله سیستیت در زندگی شهری می‌تواند به نوع تغذیه و فعالیت فرد بستگی داشته باشد.

 

 

 

متن کامل [PDF 146 kb]   (2758 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.