پیش زمینه و هدف: مشخص شده است که بهداشت روان و پره ناتال مادران با پیامدهای منفی مادر و نوزاد همراه است. برخی از مطالعات ارتباط بین زایمان زودرس و اضطراب را نشان دادهاند. هدف این مطالعه در جهت تعیین ارتباط بین زایمان زودرس و اضطراب دوران بارداری بوده است.
روش بررسی: این مطالعه کوهورت در سال 1390 در شهر اردبیل اجرا گردید. نمونههای پژوهش 241 زن باردار تک قل بین 28-32 هفته بارداری بدون بیماری شناخته شده جسمی و روانی، سابقه زایمان و زودرس و عوارض مامایی و مصرف دارو بودند با روش نمونه گیری چند مرحلهای وارد پژوهش شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامه سنجش اضطراب اشپیل برگر و با نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میانگین نمرات اضطراب آشکار و پنهان زنان باردار با زایمان زودرس به ترتیب 69/11±89/18 و 22/10±22/16 و میانگین نمرات اضطراب آشکار و پنهان زنان باردار با زایمان ترم به ترتیب 2/8±65/13 و 31/8±75/11بوده است با افزایش نمرات اضطراب زنان باردار 28/2برابر میزان وقوع زایمان زودرس افزایش داشت.
نتیجه گیری: در صورتی که نتایج این مطالعه توسط مطالعات دیگر تایید گردد پیشنهاد میشود که سنجش و کنترل عوامل روحی و روانی همچون استرس و نگرانیهای مادران در مراقبتهای دوران بارداری همانند سایر عوامل بیولوژیکی و طبی در جهت کاهش زایمان زودرس گنجانده شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |