دوره 23، شماره 5 - ( دوماهنامه آذر-دی 1391 )                   جلد 23 شماره 5 صفحات 498-492 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه روانشناسی دانشگاه تبریز ، zeynabkhanjani@yahoo.com
چکیده:   (12457 مشاهده)

  پیش زمینه و هدف: بالاترین منفعت یک عمل زیبای مسئله روان‌شناختی آن برای بیمار است. این پژوهش با هدف مقایسه اختلالات شخصیت خوشه C و B در متقاضیان جراحی زیبایی با افراد غیرمتقاضی انجام شده است.

   مواد و روش کار: پژوهش حاضر یک بررسی علی مقایسه‌ای است. متقاضیان جراحی زیبایی 62 نفر بودند که با روش نمونه گیری در دسترس و غیر متقاضیان با همتا سازی سن، جنسیت، شغل و سطح تحصیلات از میان بستگان داوطلبین جراحی زیبایی انتخاب شدند، بنابراین آزمودنی‌های پژوهش حاضر 124نفر بودند. همچنین متقاضیان جراحی زیبایی مراجعانی بودند که در طی سه ماه به مراکز تخصصی جراحی زیبایی شهر ارومیه مراجعه کرده بودند. اطلاعات از طریق پرسشنامه MCMI-III جمع آوری گردید و یافته‌ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون MANOVA مورد تحلیل قرار گرفت .

   یافته‌ها : نتایج نشان داد که از بین اختلالات شخصیت خوشه C و B بین دو گروه فوق‌الذکر فقط در دو اختلال شخصیت مرزی و اجتنابی تفاوت معنی داری بدست نیامد، اما در سایر اختلالات شخصیت این دو خوشه تفاوت معنی دار بود.

   بحث و نتیجه گیری: باید به این نکته توجه داشت که همه افراد برای انجام دادن جراحی زیبایی کاندید مناسبی نیستند به ویژه آن‌هایی که از سلامت روانی و شخصیتی لازم برخوردار نیستند. لذا ارزیابی ویژگی‌های شخصیتی این افراد قبل از انجام عمل و مداخلات پزشکی توسط روان‌پزشک و روانشناس حائز اهمیت می‌باشد.

  

متن کامل [PDF 118 kb]   (2530 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.