دوره 22، شماره 6 - ( دوماهنامه بهمن-اسفند 1390 )                   جلد 22 شماره 6 صفحات 559-551 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه ، meysam_ganjy@yahoo.com
چکیده:   (14869 مشاهده)

سابقه و هدف: قابلیت بالای سلول‌های دندریتیک در عرضه‌ی آنتی ژن و عملکرد حرفه‌ای این سلول‌ها در انجام این وظیفه، محققان را بر آن داشت که این سلول‌ها را در درمان برخی بیماری‌ها نظیر سرطان و بیماری‌های عفونی و همچنین بیماری‌های خود ایمنی و جلوگیری از رد پیوند، بکار گیرند. هدف از این مطالعه بلوغ سلول‌های دندریتیک برای ایمنوتراپی تومور می‌باشد.

مواد و روش‌ها: تولید سلول‌های دندریتیک در دو مرحله صورت گرفت که در مرحله اول سلول‌های مونوسیت تحت تأثیر سیتوکاین های GM-CSF و IL-4 به سلول‌های دندریتیک نابالغ تبدیل شدند و در مرحله دوم سلول‌های دندریتیک نابالغ در حضور مایع رویی سلول‌های فیبروبلاست پوست (HSFPI3)، سلول‌های اندوتلیال ورید ناف انسان (HUVECE)، CM  و POLY-IC  به عنوان عوامل بلوغ و عصاره سلول‌های سرطانی (k562) به عنوان آنتی ژن به سلول‌های دندریتیک بالغ تبدیل شدند.

یافته‌ها: سلول‌های دندریتیک تولید شده دارای ویژگی‌های مناسب از لحاظ فنوتیپ، توانایی فاگوسیتوز، میزان تحریک تکثیر لنفوسیت‌های T بودند و قادر به ترشح مقادیر بالایی از سایتوکین IL-12 بودند.

بحث و نتیجه گیری: سلول‌های دندریتیک که تحت تأثیر مایع رویی سلول‌های اندوتلیال و فیبروبلاست تولید گردیدند دارای فنوتیپ و عملکرد مطلوب بودند و باعث پلاریزاسیون لنفوسیت‌های T به سمت Th1 شدند.

متن کامل [PDF 264 kb]   (2513 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.