دوره 22، شماره 6 - ( دوماهنامه بهمن-اسفند 1390 )                   جلد 22 شماره 6 صفحات 545-539 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farrokh Eslamlou H, Eslami M, Haji-Shafiha M. INTRODUCING CYCLOFEM AS AN INJECTABLE CONTRACEPTIVE METHOD AND EVALUATING ITS ACCEPTABILITY AND EFICACY. Studies in Medical Sciences 2012; 22 (6) :539-545
URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1181-fa.html
فرخ اسلاملو حمیدرضا، اسلامی محمد، حاجی شفیعها معصومه. معرفی روش جدید پیشگیری از بارداری تزریقی سیکلوفم در خانمها و بررسی مقبولیت و اثر بخشی آن. مجله مطالعات علوم پزشکی. 1390; 22 (6) :539-545

URL: http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1181-fa.html


مرکز تحقیقاتی بهداشت باروری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، hamidfarrokh@gmail.com
چکیده:   (14311 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: آمپول‌های تزریقی از روش‌های بسیار مؤثر کنترل باروری می‌باشند. سیکلوفم که حاوی استروژن و پروژسترون می‌باشد، برای اولین بار از سال 1387 در نظام ارائه خدمات تنظیم خانواده کشور مورد استفاده قرار گرفت. در این بررسی جنبه‌های مختلف شامل مقبولیت، اثر بخشی، عوارض جانبی و عوامل مؤثر بر قطع استفاده از روش تزریقی سیکلوفم مورد پژوهش قرار گرفت.

مواد و روش‌ها: در یک طراحی مقطعی و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه‌ای تعداد 644 زن واجد شرایط دریافت کننده سیکلوفم در طول دوره زمانی یک ساله در شهرستان ارومیه مورد بررسی قرار گرفتند. میزان شکست و تداوم روش در پایان 12 ماه پیگیری، به صورت برآورد نقطه‌ای و با استفاده از تحلیل بقا با روش احتمالات تجمعی جدول طول عمر محاسبه شد.

یافته‌ها: در طول پژوهش در مجموع 4144 زن- ماه از سیکلوفم استفاده کردند. میزان تداوم استفاده از سیکلوفم در پایان 12 ماه، 2/36 به ازای 100 زن- سال بود. شایع‌ترین دلیل قطع استفاده از روش سیکلوفم، مشکلات مربوط به بی نظمی‌های خون‌ریزی قاعدگی بود. میزان شکست روش در این بررسی صفر بود.

بحث و نتیجه گیری: میزان شکست صفر یا بسیار پایین برای سیکلوفم قبلأ گزارش شده بود که در این بررسی تائید شد. میزان تداوم روش بعد از یک سال استفاده از سیکلوفم 2/36 به ازای هر یک صد- زن سال محاسبه گردید که در مطالعات قبلی بیشتر از این مقدار گزارش شده بود. مهم‌ترین و شایع‌ترین دلیل قطع استفاده از روش، مشکلات مربوط به بی نظمی‌های خون‌ریزی قاعدگی و آمنوره تعیین شد که قابل مقایسه با سایر پژوهش‌ها نمی‌باشد. افزودن سیکلوفم به روش‌های پیشگیری از بارداری در دسترس متقاضیان استفاده از تنظیم خانواده در نظام ارائه خدمات کشور می‌تواند مورد استقبال بیشتری قرار گیرد.

متن کامل [PDF 271 kb]   (2326 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Studies in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb