Studies in Medical Sciences
مجله مطالعات علوم پزشکی
Studies in Medical Sciences
Medical Sciences
http://umj.umsu.ac.ir
37
journal37
2717-008X
2717-008X
10.61186/umj
fa
jalali
1393
7
1
gregorian
2014
10
1
25
8
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر عصاره آبی و آبیالکلی دانه زیره سیاه (Bunium persicum) بر میزان ترشح انسولین از جزایر لانگرهانس جداشده موش سوری نر
EFFECTS OF AQUEOUS AND HYDRO-ALCOHOLIC EXTRACTS OF BUNIUM PERSICUM SEED ON INSULIN SECRETION FROM MALE MOUSE-ISOLATED LANGERHANS ISLETS
آناتومی
آناتومی
پژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
Research
<p class="Chekide" style="TEXT-JUSTIFY: kashida TEXT-ALIGN: justify TEXT-KASHIDA: 0% MARGIN: 0in 0in 0pt unicode-bidi: embed DIRECTION: rtl" dir="rtl"><b><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt">پیشزمینه و هدف:</span></b><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"> با توجه به استفاده از زیره سیاه در طب سنتی برای درمان دیابت، در این مطالعه اثر عصاره دانه زیره سیاه بر میزان ترشح انسولین از جزایر لانگرهانس جداشده موش سوری نر بررسی شد.</span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt"><p></p></span></p><p class="Chekide" style="TEXT-JUSTIFY: kashida TEXT-ALIGN: justify TEXT-KASHIDA: 0% MARGIN: 0in 0in 0pt unicode-bidi: embed DIRECTION: rtl" dir="rtl"><b><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt">مواد و روشها</span></b><b><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt">:</span></b><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"> در مطالعه تجربی حاضر موشهای نر بالغ، نژاد </span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">NMARI</span><span dir="rtl"></span></font></font><span style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span> <span lang="AR-SA"><font face="Nazanin" size="2">(25-20 گرم)</font></span></span><span dir="ltr"></span><span lang="AR-SA" dir="ltr"><span dir="ltr"></span><font face="Times New Roman" size="2"> </font></span><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt">خریداری شد. جزایر</span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt">لانگرهانس</span><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"> به روش هضم توسط کلاژناز جداسازی گردید. محیطهای کشت جزایر جداسازی شده به 18 گروه: گلوکز </span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">mM8</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>/2 و 7/16، عصارههای آبی و آبیالکلی دانه زیره سیاه (</span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">mg/ml</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>05/0،</span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt">1</span><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt">/0 و 1) و گلیبوراید (</span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">μM</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>1 و 10) تقسیم شد. سپس هر غلظت از عصارهها و گلیبوراید بهطور جداگانه بر جزایر اثر داده شدند. ترشح انسولین از جزایر در یک سیستم انکوباسیون ارزیابی و مقدار انسولین ترشحشده توسط روش </span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt">ایمونورادیومتریک</span><span dir="ltr"></span><span dir="ltr"><span dir="ltr"></span><font face="Times New Roman" size="2"> IRMA</font></span><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt">مورد اندازهگیری قرار گرفت.<p></p></span></p><p class="Chekide" style="TEXT-JUSTIFY: kashida TEXT-ALIGN: justify TEXT-KASHIDA: 0% MARGIN: 0in 0in 0pt unicode-bidi: embed DIRECTION: rtl" dir="rtl"><b><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt">یافتهها:</span></b><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"> میزان ترشح انسولین در غلظتهای </span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">mg/ml</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>05/0 و 1/0 از عصاره</span><span dir="ltr"></span><span lang="AR-SA" dir="ltr"><span dir="ltr"></span><font face="Times New Roman" size="2"> </font></span><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt">دانه زیره سیاه</span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt">،</span><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"> در محیطهای کشت حاوی گلوکز</span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">mM</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>8/2و7/16، در مقایسه با گروههای گلوکز </span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">mM</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>8/2و7/16 بهتنهایی بهطور معنیداری افزایش یافت. غلظت </span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">mg/ml</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>05/0 عصاره آبی در محیط کشت حاوی گلوکز</span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">mM</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>8/2و7/16 منجر به افزایش ترشح انسولین در مقایسه با غلظتهای مختلف عصاره آبیالکلی گردید. همچنین داروی گلیبوراید</span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">μM</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>10 بیشترین اثر را در افزایش ترشح انسولین از جزایر جداسازی شده نسبت به گروههای گلوکز</span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">mM</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>8/2و7/16از خود نشان داد (</span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt">001/0</span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">p<</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>).<p></p></span></p><p class="Chekide" style="TEXT-JUSTIFY: kashida TEXT-ALIGN: justify TEXT-KASHIDA: 0% MARGIN: 0in 0in 0pt unicode-bidi: embed DIRECTION: rtl" dir="rtl"><b><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt">بحث و نتیجهگیری:</span></b><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"> </span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt">درمجموع نتایج نشان داد، عصاره دانه زیره سیاه در غلظتهای پایین قادر به افزایش ترشح انسولین بوده و این اثر همانند تأثیر داروی گلیبوراید</span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">µM</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>1 در محیط غلظت </span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">mM</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>8/2 </span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt">گلوکز و گلیبوراید </span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">µM</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>10 در محیط غلظت </span><font size="2"><font face="Times New Roman"><span dir="ltr">mM</span><span dir="rtl"></span></font></font><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><span dir="rtl"></span>7/16 </span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt">گلوکز هست. بنابراین چنین پیشنهاد میشود که یکی از مکانیسمهای کاهنده قند خون زیره سیاه از طریق اثر</span><span dir="ltr"></span><span lang="FA" dir="ltr"><span dir="ltr"></span><font face="Times New Roman" size="2"> </font></span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt">بر</span><span dir="ltr"></span><span lang="FA" dir="ltr"><span dir="ltr"></span><font face="Times New Roman" size="2"> </font></span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt">جزایر لانگرهانس و تحریک ترشح انسولین هست</span><span dir="ltr"></span><span dir="ltr"><span dir="ltr"></span><font face="Times New Roman" size="2">.</font></span><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"><p></p></span></p><p class="Chekide" style="TEXT-JUSTIFY: kashida TEXT-ALIGN: justify TEXT-KASHIDA: 0% MARGIN: 0in 0in 0pt unicode-bidi: embed DIRECTION: rtl" dir="rtl"><span lang="AR-SA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-ansi-font-size: 8.5pt"></span></p><p class="Chekide" style="TEXT-JUSTIFY: kashida TEXT-ALIGN: justify TEXT-KASHIDA: 0% MARGIN: 0in 0in 0pt unicode-bidi: embed DIRECTION: rtl" dir="rtl"><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: Nazanin FONT-SIZE: 9.5pt mso-bidi-language: FA mso-ansi-font-size: 8.5pt"><p> </p></span></p>
<p class="Abstract" style="MARGIN: 0in 0in 0pt"><span style="mso-fareast-language: EN-US"><p><strong><font face="Times New Roman" size="3"> </font></strong></p></span></p><p class="Amatnmagale" style="TEXT-ALIGN: justify MARGIN: 0in 0in 0pt"><font size="3"><font face="Times New Roman"><i><span style="COLOR: black mso-fareast-language: EN-US"><strong>Background & Aims</strong></span></i><span style="COLOR: black mso-fareast-language: EN-US">:</span><span style="mso-fareast-language: EN-US"> As </span><i><span style="mso-fareast-language: EN-US mso-bidi-font-family: 'B Lotus' mso-bidi-font-size: 13.0pt">B. persicum</span></i><span style="mso-fareast-language: EN-US"> is used in treatment of diabetes, we aimed to study the effect of </span><i><span style="mso-fareast-language: EN-US mso-bidi-font-family: 'B Lotus' mso-bidi-font-size: 13.0pt">B. persicum</span></i><span style="mso-fareast-language: EN-US"> seeds extract on level of insulin secretion from isolated islets of langerhans in male mouse.<p></p></span></font></font></p><p class="Amatnmagale" style="TEXT-ALIGN: justify MARGIN: 0in 0in 0pt"><font size="3"><font face="Times New Roman"><b><i><span style="COLOR: black mso-fareast-language: EN-US">Materials & Methods</span></i></b><span style="COLOR: black mso-fareast-language: EN-US">:</span><span style="mso-fareast-language: EN-US"> In this experimental study, adult male mice (NMARI) weighting 20-25g were purchased. Islets of langerhans were isolated by collagenase digestion method and were divided into 18 groups: (glucose2.8mM and 16.7mM), aqueous and hydro-alcoholic extracts of<i> </i></span><i><span style="mso-fareast-language: EN-US mso-bidi-font-family: 'B Lotus' mso-bidi-font-size: 13.0pt">B. persicum</span></i><span style="mso-fareast-language: EN-US"> seeds (0.05, 0.1, 1mg/ml) and glyburide (1, 10μM). Each concentration of extracts and glyburide applied separately on isolated islets. Insulin secretion from isolated islets was evaluated by a static incubation system, and insulin secretion amount was measured by IRMA method.<p></p></span></font></font></p><p class="Amatnmagale" style="TEXT-ALIGN: justify MARGIN: 0in 0in 0pt"><font size="3"><font face="Times New Roman"><b><i><span style="COLOR: black mso-fareast-language: EN-US">Results</span></i></b><span style="COLOR: black mso-fareast-language: EN-US">: </span><span style="mso-fareast-language: EN-US">Amount of insulin secretion in 0.05, 0.1mg/ml concentrations of<i> </i></span><i><span style="mso-fareast-language: EN-US mso-bidi-font-family: 'B Lotus' mso-bidi-font-size: 13.0pt">B. persicum</span></i><span style="mso-fareast-language: EN-US"> seed extracts in mediums containing glucose2.8 mM and 16.7 mM increased significantly in comparison with glucose2.8 mM and 16.7 mM groups. 0.05mg/ml of aqueous extract in mediums containing glucose 2.8 mM and 16.7 mM increased insulin secretion when compared to various concentrations of hydro-alcoholic extracts. also among all groups, glyburide10μM showed most effective in increasing insulin secretion from isolated islets in comparison with glucose2.8mM and 16.7mM groups (p<0.001).<span style="COLOR: black"><p></p></span></span></font></font></p><p class="Amatnmagale" style="TEXT-ALIGN: justify MARGIN: 0in 0in 0pt"><font size="3"><font face="Times New Roman"><b><i><span style="mso-fareast-language: EN-US">Conclusion</span></i></b><span style="mso-fareast-language: EN-US">: <span style="BACKGROUND: white">Overall, the results showed, </span>seed’s <span style="BACKGROUND: white">extract of </span></span><i><span style="mso-fareast-language: EN-US mso-bidi-font-family: 'B Lotus' mso-bidi-font-size: 13.0pt">B. persicum</span></i><span style="mso-fareast-language: EN-US"> <span style="BACKGROUND: white">in low concentrations was able to increase insulin secretion and this effect is similar to the effect of </span>glyburide1μM on the secretion of this hormone in glucose2.8mM medium as well as glyburide10μM in glucose16.7mM medium. So it’s suggested that one of the<i> </i></span><i><span style="mso-fareast-language: EN-US mso-bidi-font-family: 'B Lotus' mso-bidi-font-size: 13.0pt">B. persicum</span></i><span style="mso-fareast-language: EN-US"> ablative blood sugar mechanisms is via the effect on langerhans islets and stimulation of insulin secretion.</span></font></font></p><p align="center" class="Amatnmagale" style="TEXT-ALIGN: center MARGIN: 0in 0in 0pt"><p><font face="Times New Roman" size="3"> </font></p></p><p align="center" class="Amatnmagale" style="TEXT-ALIGN: center MARGIN: 0in 0in 0pt"><font size="3"><font face="Times New Roman">SOURCE: URMIA MED J 2014: 25(8): 751 ISSN: 1027-3727<span style="mso-bidi-language: FA"><p></p></span></font></font></p>
دیابت, جزایرلانگرهانس, زیره سیاه, انسولین, گلیبوراید
Diabetes, langerhans islets, B. persicum, insulin, glyburide.
742
751
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-582-521&slc_lang=fa&sid=1
Akram
Ahangarpour
اکرم
آهنگرپور
3700319475328460010949
3700319475328460010949
No
, Health research institute, Diabetes Research Center, Department of Physiology, Ahvaz Jundishapour University of Medical Sciences
پژوهشکده سلامت، مرکز تحقیقات دیابت، گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اهواز،
Ali Akbar
Oroojan
علی اکبر
عروجن
aliakbar_oroojan@yahoo.com
3700319475328460010950
3700319475328460010950
Yes
School of medicine, Department of Physiology and Member of Student Research Committee of Ahvaz Jundishapur University of Medical Science,
دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دانشگاه علوم پزشکی
Hamid
Heydari
حمید
حیدری
3700319475328460010951
3700319475328460010951
No
School of medicine, Department of Physiology and Member of Student Research Committee of Ahvaz Jundishapur University of Medical Science
دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دانشگاه علوم پزشکی
Iraj
Ahmadi
ایرج
احمدی
3700319475328460010952
3700319475328460010952
No
Physiology Research Center, School of medicine, Department of Physiology, Jundishapur University of Medical Science
مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز،