RT - Journal Article T1 - APPLICATION OF LACTOBACILLUS CASEI AND TEMPERATURE TO CONTROL OF SALMONELLA TYPHIMURIUM UNDER IN VITRO CONDITIONS JF - URMIAMJ YR - 2014 JO - URMIAMJ VO - 24 IS - 12 UR - http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2064-fa.html SP - 1005 EP - 1015 K1 - In vitro K1 - Lactobacillus. casei K1 - Salmonella. typhimurium K1 - Temperature AB - پیش زمینه و هدف: امروزه گرایش عمومی برای مصرف غذاهای عمل‌گرا به علت اثرات محافظت کنندگی زیستی آن‌ها در پیشگیری از مشکلات مربوط به سلامت انسان‌ها و الهام بخشیدن فواید مفید علاوه بر محتوای تغذیه‌ای مورد توجه واقع شده است. هدف از این مطالعه ارزیابی توان لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان کشت محافظت کننده زیستی و عامل پروبیوتیکی در مهار سالمونلا تیفی موریوم می‌باشد.مواد و روش کار: در این مطالعه ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان کشت محافظت کننده در محیط نیمه جامد و محیط مایع می‌باشد. به‌طوری‌که ویژگی‌های ضد باکتریایی آن علیه سالمونلا تیفی موریوم با روش آگار اسپات تست و ماکرودایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور ابتدا اثر ضد باکتریایی لاکتوباسیلوس کازئی علیه سالمونلا تیفی موریوم با روش آگار اسپات تست تعیین گردید. سپس با روش ماکرودایلوشن تأثیر دزهای مختلف لاکتوباسیلوس کازئی بر الگوی رشد و بقاء سالمونلا تیفی موریوم تلقیح شده در محیط آبگوشت ترکیبی ( لوریا و ام آر اس ) در یک دوره 6 روزه مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: در روش آگار اسپات تست قطر هاله عدم رشد لگاریتم 5/4 سالمونلا تیفی موریوم در برابر لگاریتم 6/6 و 6/2 لاکتوباسیلوس کازئی به ترتیب برای روز اول 96/23 و74/15 و و در روز سوم 78/25 و 19/17 میلی‌متر بود. در دمای 10-8 و 30 درجه سانتی‌گراد مقدار سالمونلا تیفی موریوم ابتدایی با روش ماکرودایلوشن که تحت تأثیر لگاریتم 8  لاکتوباسیلوس کازئی قرار گرفته بود به ترتیب از حدود لگاریتم 5 به 2 و زیر آستانه تشخیص ( کمتر از یک لگاریتم ) در روز آخر ارزیابی کاهش یافت، و تحت تأثیر لگاریتم 5 لاکتوباسیلوس کازئی از 5 به 5/5 و زیر آستانه تشخیص رسید.  بحث و نتیجه گیری: لاکتوباسیلوس کازئی در دمای 37 درجه سانتی‌گراد در کاهش سالمونلا تیفی موریوم مؤثرتر از دمای 10-8 درجه سانتی‌گراد عمل نمود. بعلاوه لگاریتم 8 لاکتوباسیلوس کازئی کاهش شدیدی را در سالمونلا تیفی موریوم در مقایسه با دزهای پایین اعمال می‌کند.  در ضمن محیط‌های براث حاوی دز بالای لاکتوباسیلوس کازئی دارای کمترین مقدار pH  هم بودند.   LA eng UL http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2064-fa.html M3 ER -