AU - Kargarnovin, Zahra AU - Pourghassem Gargari, Bahram AU - Ranjbar, Fatemeh AU - Rashidkhani, Bahram AU - Zareiy, Sanaz AU - Hosein Poor, Sonya AU - Nasiri, Zeynab TI - THE ASSOCIATION OF FOOD GROUPS WITH MAJOR DEPRESSION IN ADULT WOMEN RESIDENT IN TABRIZ PT - JOURNAL ARTICLE TA - URMIAMJ JN - URMIAMJ VO - 24 VI - 11 IP - 11 4099 - http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2016-fa.html 4100 - http://umj.umsu.ac.ir/article-1-2016-fa.pdf SO - URMIAMJ 11 AB  - پیش زمینه و هدف: افسردگی اساسی یک اختلال روانی رایج است که بیشترین میزان شیوع آن در بین خانم‌های 25 تا 44 ساله می‌باشد. تعدادی از مطالعات رابطه برخی از مواد مغذی را با افسردگی نشان داده‌اند، ولی مطالعات انجام شده بر روی ارتباط گروه‌های غذایی با افسردگی، خصوصاً در منطقه خاورمیانه، بسیار اندک می‌باشد.مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد شاهدی، 45 خانم مبتلا به افسردگی اساسی و 90 خانم فاقد اختلالات روانی شرکت نمودند. در ابتدا پرسشنامه‌های روان شناختی، و سپس پرسشنامه‌های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، و فعالیت بدنی تکمیل گردید. بر اساس هرم راهنمای غذایی، مواد غذایی پرسشنامه بسامد خوراک به صورت شش گروه غذایی و در 16 زیر گروه طبقه بندی شدند.یافته‌ها: پس از تعدیل متغیرهای مخدوش‌گر، در افرادی که میزان مصرف زیرگروه‌های غذایی مرکبات و میوه‌های خانواده توت و هندوانه (001/0P=)، سایر میوه‌ها (001/0˂P)، سبزیجات برگ سبز تیره (004/0P=)، سبزیجات زرد (012/0P=)، سایر سبزیجات (001/0P=)، ماهی (017/0P=)، و جانشین‌های گوشت (036/0P=) بالاتر بود، شانس ابتلا به افسردگی اساسی به طور معنی‌داری کمتر بود. در صورتی که شانس ابتلا به افسردگی اساسی در افرادی که میزان مصرف زیرگروه‌های غذایی گوشت و ماکیان (016/0P=)، و شیرینی‌ها (071/0=P) بالاتر بود، به ترتیب 33/3 و 48/2 برابر افرادی بود که میزان پایین‌تری از این زیرگروه‌ها را مصرف کرده بودند.بحث و نتیجه گیری: مصرف گروه‌های غذایی سالم‌تر با شانس کمتر ابتلا به افسردگی اساسی در زنان رابطه معنی‌داری دارد. CP - IRAN IN - Faculty of Health and Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran LG - eng PB - URMIAMJ PG - 872 PT - Research YR - 2014