TY - JOUR T1 - THE EFFECT OF OMEGA 3 FATTY ACIDS SUPPLEMENTATION ON ANTHROPOMETRIC STATUS AND DESIRE TO FOODS IN OBESE ADULTS. TT - تأثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا3 بر برخی از سنجه‌های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق JF - URMIAMJ JO - URMIAMJ VL - 24 IS - 9 UR - http://umj.umsu.ac.ir/article-1-1919-fa.html Y1 - 2013 SP - 682 EP - 688 KW - Omega 3 fatty acids Supplements KW - Anthropometric status KW - Desire to foods KW - Obese adults N2 - پیش زمینه و هدف: با توجه به شیوع روزافزون چاقی و از آنجا که مشخص شده اسیدهای چرب امگا3 نقش مهمی در کنترل چاقی دارند، لذا این مطالعه با هدف تأثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا3 بر برخی از سنجه‌های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق، انجام گرفته است. مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی60 فرد چاق انجام شد. افراد شرکت کننده به طور تصادفی به دو گروه مداخله و دارونما تقسیم شدند و به مدت چهار هفته روزانه دو عدد کپسول اسیدهای چرب امگا 3 (هر یک حاوی 180 میلی گرم EPA و 120 میلی‌گرم DHA) یا دارونما دریافت کردند. اندازه‌گیری‌های آنتروپومتریک و اطلاعات مربوط به تمایل به غذاهای مختلف در ابتدا و انتهای مطالعه جمع‌آوری گردید. برای ارزیابی میزان تمایل به غذاهای مختلف از پرسشنامه ارزیابی میزان اشتها و برای آنالیز آماری داده‌ها از مدل لانه‌ای تکرار اندازه‌ها استفاده شد. یافته‌ها: محیط دور کمر در گروه مداخله بعد از اتمام مطالعه کاهش معنی‌داری داشت ( 05/0p M3 ER -