%0 Journal Article %A Meamar, Zeinab %A Masoudiyan, Naheid %A Bahmani, Fereshteh %T EVALUATION OF THE EFFECTS OF ASCORBIC ACID ON GLYCATION REACTION OF ALBUMIN ON IN VITRO CONDITION %J Studies in Medical Sciences %V 28 %N 5 %U http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3944-fa.html %R %D 2017 %K Glycation, advanced glycation end products, ascorbic acid, albumin, %X پیش‌زمینه و هدف: تشکیل محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) در دیابت ملیتوس افزایش می‌یابد و منجر به مشکلات میکرووسکولار و ماکرووسکولار می‌گردد. اخیراً توجه زیادی به مهارکننده‌های طبیعی و سنتتیکی شده که بتوانند شروع و پیشرفت دیابت و عوارض آن را به تأخیر بیندازند. در این مطالعه، مدل گلیکاسیون برون‌تنی شامل آلبومین به‌عنوان پروتئین هدف و گلوکز به‌عنوان عامل گلایکه کننده برای مطالعه اثر آنتی‎گلیکاسیونی آسکوربیک اسید (AA) مورداستفاده قرار گرفت. مواد و روش‌ کار: پروتئین سرم آلبومین گاوی (Bovine Serum Albumin (BSA)) با غلظت M5/0 گلوکز در حضور و بدون حضور AA با غلظت mM1 (μM1000) به مدت 4 هفته در دمای 37 درجه سانتی‌گراد انکوبه شد. برای تعیین گلیکاسیون پروتئین، تشکیل AGEs فلورسانس و جهت تعیین اکسیداسیون پروتئین سطوح پروتئین کربونیل و تیول اندازه‎گیری شد. گلیکاسیون موجب تشکیل تجمعات فیبریلی می‌شود. به‌منظور تعیین اثرات مهاری AA بر تشکیل تجمعات فیبریلی آلبومین از رنگ‎های ویژه آمیلوئیدها، تیوفلاوین T (ThT) استفاده گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که AA به‌طور معنی‎داری موجب مهار تشکیل AGEs (05/0›p)، مهار معنی‌دار اکسیداسیون پروتئین با کاهش گروه‌های کربونیل و مهار کاهش گروه‌های تیول می‌شود (05/0›p). همچنین بر اساس نتایج به‌دست‌آمده AA پتانسیل مهار تشکیل تجمعات آمیلوئیدی شکل آلبومین و حفاظت از کانفورماسیون آلبومین را دارد. بحث و نتیجه‌گیری: لذا بر اساس یافته‌های فوق AA دارای پتانسیل بالایی جهت کاهش گلیکاسیون و اکسیداسیون پروتئین‌ها بوده و ممکن است بتواند سبب تأخیر و یا مهار عوارض وابسته به AGEs در دیابت شود. %> http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3944-fa.pdf %P 363-372 %& 363 %! %9 Research %L A-10-3278-1 %+ Kashan University of Medical Sciences %G eng %@ 2717-008X %[ 2017