TY - JOUR T1 - COMPARATIVE EVALUATION OF ANTIMICROBIAL EFFICACY OF AQUEOUS AND ALCOHOLIC EXTRACTS OF YARROW AGAINST PATHOGENIC MICROORGANISMS TT - ارزیابی مقایسه‌ای تاثیرات ضد باکتریایی عصاره‌های آبی و الکلی گیاه بومادران JF - URMIAMJ JO - URMIAMJ VL - 19 IS - 4 UR - http://umj.umsu.ac.ir/article-1-354-fa.html Y1 - 2009 SP - 302 EP - 309 KW - Yarrow KW - Aqueous extract KW - Alcoholic extract KW - Staphylococcus aureus KW - Escherchia coli KW - Pseudomonas aeruginosa N2 -   دکتر حسین تاجیک [1] ، دکتر فرنود شکوهی ثابت جلالی [2]     تاریخ دریافت 08/09/86 تاریخ پذیرش 15/08/87     چکیده   پیش زمینه و هدف: هزاران سال است که بومادران در ملل و اقوام گوناگون به­عنوان طعم دهنده و گیاه دارویی مورد استفاده بوده است. تحقیقات بیوشیمیایی امروزه نشان دهنده آن است که ترکیبات زیست فعال گوناگونی مسئول خواص دارویی و درمانی بومادران است. یکی از مهم­ترین خواص دارویی بومادران، تاثیرات ضدمیکروبی آن است. هدف انجام این تحقیق ارزیابی مقایسه­ای پتانسیل مهاری عصاره­های آبی و الکلی بومادران بر روی میکروارگانیسم­های پاتوژن: استافیلوکوکوس اورئوس، ایشرشیا کلی، پسودوموناس آئروژینوزا بوده است.   مواد و روش کار: به­منظور انجام این تحقیق از گیاه بومادران تولید شده در مناطق اطراف شهرستان ارومیه استفاده شده است. پس از تهیه عصاره آبی و الکلی، عصاره مذکور به­ترتیب در رقت­های 10%، 20%، 30%، 40%، 70% و خالص بر روی میکرو ارگانیسم­های کنترول : استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC25923) ، ایشرشیا کلی (ATCC25922) ، پسودوموناس آئروژینوزا (ATCC27853) (گروه بهداشت مواد غذایی - دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه) مورد آزمون قرار گرفت. این پژوهش با استفاده از آزمون انتشار بر روی پلیت آگار [3] انجام شده است.   یافته­ها: بر اساس یافته­های حاصل از این تحقیق باکتری استافیلوکوکوس ائروس [4] حساس­ترین میکرو ارگانیسم نسبت به تاثیر مهاری عصاره آبکی و الکلی بومادران بوده است و در مقابل کمترین حساسیت را باکتری پسودوموناس آئروژینوزا [5] از خود نشان داده است (P M3 ER -