RT - Journal Article T1 - ANTIMICROBIAL EFFECTS OF ZATARIA MULTIFLORA BOISS. ESSENTIAL OIL NANOEMULSION AGAINST ESCHERICHIA COLI O157:H7 JF - URMIAMJ YR - 2016 JO - URMIAMJ VO - 27 IS - 7 UR - http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3371-fa.html SP - 608 EP - 617 K1 - Escherichia Coli O157:H7 K1 - Nanoemulsion K1 - Zataria multiflora boiss. Essential oil K1 - antimicrobial. AB - پیش‌زمینه و هدف: اشرشیاکلیO157: H7 باکتری بیماری‌‌زای مشترک بین انسان و حیوان بوده و یکی از مهم‌ترین عوامل باکتریایی منتقله از مواد غذایی است. این مطالعه باهدف بررسی خصوصیات ضدباکتریایی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی علیه اشرشیاکلیO157: H7 در محیط آزمایشگاهی و مدل غذایی شیر پاستوریزه انجام گردید. مواد و روش کار: نانوامولسیون اسانس به روش برگشت فاز تهیه و میانگین اندازه ذرات با استفاده از روش پراکنش نور دینامیک موردبررسی قرار گرفت. ویژگی‌های ضدمیکروبی نانوامولسیون به روش انتشار در آگار، انتشار در فاز بخار، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی و رسم منحنی مرگ باکتری در محیط کشت BHI و شیر پاستوریزه (5/1 و 2/3 درصد چربی) در فواصل زمانی، صفر، 15، 30، 45 و 60 دقیقه تعیین گردید. یافته‌‌ها: میانگین اندازه ذرات، 5/66 نانومتر شد. متوسط قطر هاله‌‌ی مهاری رشد در روش انتشار در آگار، 4/0± 74/8 میلی‌متر و در روش انتشار در فاز بخار صفر گزارش گردید. همچنین حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی 2500 میکرولیتر در میلی‌لیتر گزارش گردید. اثرات سه رقت 1/0، 01/0 و 001/0 نانوامولسیون بر میزان مرگ باکتری در محیط BHI براث بررسی و نشان داد شد که رقت 1/0 و 01/0 در 60 دقیقه باعث کاهش 6 سیکل لگاریتمی از باکتری گردید. رقت‌های اشاره شده، در شیر پاستوریزه 5/1 درصد چربی باعث کاهش تقریبی 5/3 سیکل لگاریتمی و در شیر پاستوریزه با 2/3 درصد چربی تقریباً در هر سه رقت کاهش 5/2 سیکل لگاریتمی در تعداد باکتری‌ها مشاهده گردید. بحث و نتیجه‌‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده در این مطالعه، می‌توان به این نتیجه رسید که در صورت بهینه‌سازی فرآیند تهیه نانوامولسیون، می‌توان ازاین‌روش به‌طور مناسبی در کنترل عوامل میکروبی بهره جست. LA eng UL http://umj.umsu.ac.ir/article-1-3371-fa.html M3 ER -