دوره 22، شماره 2 - ( دوماهنامه خرداد-تیر 1390 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 111-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


باشگاه پژوهشگران جواان تهران شهریار میدان سپاه دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ، tavassolie@yahoo.co.uk
چکیده:   (16292 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: 69 گونه مختلف از کنه‌های متعلق به راسته Metastigmata را مسئول ایجاد فلجی می‌دانند. عامل فلجی نوروتوکسین موجود در بزاق کنه‌ها است. فلجی در عرض 5-4 روز بعد از چسبیدن کنه ایجاد می‌شود که در اثر مهار انتقال عصبی در محل اتصال عصبی - عضلانی و به دلیل کاهش آزاد شدن استیل کولین و یا اختلال در تولید آن ایجاد می‌شود. کلا فلجی نرم، صعود کننده و حاد اندام‌های حرکتی و بدون تب است. مرگ به دلیل فلج تنفسی ایجاد می‌شود. بهبودی به مرحله فلجی بستگی دارد حالت خفیف بهبودی سریع، با برداشت کنه ایجاد می‌شود.

مواد و روش کار: این تحقیق به بررسی توانایی ایجاد فلجی حاصل از کنه نرم اورنیتودوروس لاهورنسیس می‌پردازد. پس از جمع آوری کنه‌های اورنیتودوروس لاهورنسیس از مکان‌های آلوده و نگهداری در شرایط آزمایشگاهی، شش رت نر (در هر گروه) با کنه‌های ماده بالغ و نوزاد آلوده نمودیم و پس از دو هفته معاینات بالینی، فیزیکی و آزمایشات الکترومیوگرافی در رت­های تحت مطالعه (گروه آلوده به کنه و گروه شاهد) انجام گرفت.

یافته‌ها: در این بررسی آثار فلجی در معاینات بالینی و فیزیکی در رت­های تحت مطالعه در گروه‌های (آلوده با کنه‌های بالغ و نوزاد) مشاهده نگردید همچنین آزمایشات الکترومیوگرافی انجام شده بر روی رت­ها از نظر ثبت آثار فلجی بیانگر طبیعی بودن عملکرد عضله و ارتباط آن با عصب مربوطه می‌باشد.

بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان می‌دهد که کنه اورنیتودوروس لاهورنسیس توانایی ایجاد فلجی در رت را ندارد.

 

متن کامل [PDF 908 kb]   (18842 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.