دوره 21، شماره 5 - ( بهمن-اسفند 1389 )                   جلد 21 شماره 5 صفحات 397-391 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، mhansari1@gmail.com
چکیده:   (30621 مشاهده)

پیش زمینه و هدف: اثر ورزش تا حد خستگی روی هیپوتالاموس هنوز به صورت مبهم باقی است تمرینات به عنوان یک تحریک کننده قوی برای سیستم اندوکرینی شناخته شده است تغییرات هورمون­ها نسبت به ورزش به فاکتورهای مختلفی از قبیل وسعت، مدت زمان، نوع ورزش و تمرینات قبلی بستگی دارد.

مواد و روش‌ کار: در این مطالعه ورزشکاران دونده از بین 130 نفر داوطلب مرد به طور تصادفی 16 نفر انتخاب گردید خون­گیری قبل از دویدن، دویدن نیم ساعت در میدان دو و 3 ساعت استراحت داده شد. بیماری­های آندوکرینی، قلبی، و دیابت باعث حذف آن­ها در این آزمون شد. نتایج بدست آمده با استفاده از نرم افزارSPSS  و آزمون تی جفتی تحلیل شده است و 05/0 P <دارای ارزش می­باشد.

یافته­ها: نتایج مطالعه نشان داد تغییرات به­صورت افزایش معنی­داری (05/0P<) در میزان پرولاکتین و DHEA-S نیم ساعت بعد از ورزش دیده شد که این تغییرات بعد از سه ساعت استراحت مقادیر به کم­تر از حالت قبلی برگشت در مورد تستوسترون کاهش معنی­داری(05/0 P <) نیم ساعت بعد از ورزش مشاهده که سه ساعت بعد از استراحت به حالت اول بر می­گردد.

بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ورزش تا حد خستگی می­تواند باعث افزایش سطح پرولاکتین و DHEA-S و کاهش سطح تستوسترون گردد که این تغییرات سه ساعت بعد از استراحت به حدود مقادیر ناشتا کاهش می­یابد.

 

مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و یکم، شماره‌ پنجم، ص 397-391، بهمن و اسفند 1389

 

آدرس مکاتبه : ارومیه، دانشکده پزشکی، گروه بیوشیمی     تلفن: 09141415879

Email: mhansari1@gmail.com

 

متن کامل [PDF 246 kb]   (4935 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي(توصیفی- تحلیلی) | موضوع مقاله: آناتومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.